Müftü kutlaması korona tanımadı

Mustafa M. Bildircin

18 Mart'taki Cuma namazının kılınması ısrarından Türkiye'ye dönen umrecilerin kontrol edilmemesine kadar salgın sürecinde aldığı hemen her kararla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki vurdumduymazlığa bir yenisi daha eklendi. 8 Nisan tarihli kararname ile Rize İl Müftülüğü’ne atanan Naci Çakmakçı, “Hayırlı olsun” ziyaretlerini makamında kabul ediyor. Çakmakçı’yı makamında ziyaret edenler arasında müftüler, milli eğitim müdürlüğü çalışanları ile Artvin Çoruh Üniversitesi personeli de yer aldı.

SALGIN DİNLEMEDİLER

Ziyaretlerden ilki İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelince gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, Şube Müdürü Eyüp Solmaz ve Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeki Kuvel, müftüyü makamında ziyaret etti. Çok sayıda ilçe müftüsü de salgın nedeniyle alınan önlemlere aldırış etmeden müftülüğe gitti.

MASKE TAKMADILAR

Diyanet Bir-Sen heyeti de Çakmakcı’ya ziyaretinde bulundu. Heyetin, Çakmakcı’ya tablo hediye ettiği ziyarette sosyal mesafe kuralının da hiçe sayıldığı görüldü. Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Nebi Gümüş ve Öğretim Görevlisi Mehmet Kazdal da tebrik ziyaretlerinden geri kalmadı. Gümüş ve Kazdal’ın ziyareti de dahil tüm tebrik ziyaretlerinde maske takılmadı.