Gazeteci Talat Atilla, AKP'nin Müge Anlı, Hilal Kaplan, Hasan Basri Yalçın, Halime Kökce ve Şebnem Bursalı'ya milletvekili adaylığı teklif ettiğini yazdı. Atilla, "İktidar kulislerinde Anlı'nın yüzde 2 ile 2,5 oyu olduğuna inanılıyor" dedi. Müge Anlı ise iddialara yalanladı ve "Benim siyasetle alakam yok" dedi.

Müge Anlı'dan 'AKP vekil adaylığı teklif etti' iddiasına yanıt

Turktime.com yazarı Talat Atilla, AKP'nin 5 isme milletvekilliği adaylığı için teklif ettiğini yazdı.

Atilla'nın aktardığına göre AKP'nin teklif götürdüğü isimler arasında Müge Anlı, Hilal Kaplan, Hasan Basri Yalçın, Halime Kökce ve Şebnem Bursalı yer alıyor.

Atilla yazısında, "İktidar partisi Müge Anlı'ya Milletvekili adaylığı teklif etti. İktidar kulislerinde Anlı'nın yüzde 2 ile 2,5 oyu olduğuna inanılıyor" dedi.

Talat Attila, yazısında, "Sabah yazarları Hasan Basri Yalçın ve Hilal Kaplan'a.. Star yazarı Halime Kökce'ye de iktidar partisinden vekillik teklifi geldi. Siyaset bu, elbette saatler içinde her şey değişebilir ama bu gazetecileri TBMM'de görecek gibiyiz" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Hürriyet yazarı Hande Fırat'a da teklif ilettiğini belirten Atilla, "Ama şu ana kadar bu öneri ve telkinlere mesafeli baktığı söyleniyor. Direncini sanırım sadece Erdoğan kırabilir" diye yazdı.

MÜGE ANLI YALANLADI

Müge Anlı ise konuyla ilgili iddialara kendi programında yanıt verdi.

İddiaları yalanlayan Anlı, "Bir kere çok az yüzde 2.5. Razı olmam teklif edilse de. Bugün ben kendim aday olsam görün bakalım yüzde kaç alıyorum. Benim siyasetle alakam yok. Yapmak da istesem onu biliyorsunuz yaparım. Meclis'te de kadınlar görürsünüz. İstesem yaparım. Beni de abuk subuk TT yapmayın" dedi.

Anlı, şöyle devam etti "Gelen teklif de yok. Aşk olsun hiç teklif de yok. Madem yapacaksınız yüzde 25 falan yapın da şanımız yürüsün. Siz öyle uydurursanız dalganız da böyle geçilir."