Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’ya gelen depremzedelere destek sağlamak ve günlük hayatlarında aksaklık yaşamamaları için yeni projeler hayata geçirdi

Muğla Büyükşehir depremzedenin yanında

BirGün EGE

“Bu Zor Günleri Birlikte Aşacağız” sloganıyla çalışmalarını yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinden Muğla’ya gelen misafirleri için ihtiyaç malzemesi, yardım merkezi, sağlık, kuaförlük, kısa mola hizmeti, psikolojik destek, yeni doğan çantası, çocuk atölyeleri, ev tamiratı, tadilatı ve can dostlar için hizmet vermeye başlayarak yaraları bir nebze olsun sarmayı hedefliyor.

Deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri, sağlık, cenaze, ikram hizmetleri, yardım tırları, ulaşım desteği gönderen Büyükşehir Belediyesi Muğla’ya gelen depremzede misafirleri için yeni projeler üretti. Muğla’da akrabalarının yanına, otellere, kredi yurtlar kurumuna ya da ev tutarak konaklamaya gelen depremzedeler için psikolojik destek, kısa mola, ihtiyaç malzemesi yardım merkezi, sağlık, kuaför desteği, yeni doğan çantası, çocuk atölyeleri ve hayvan bakımları gibi hizmetleri uygulamaya başladı. 7/24 depremzede vatandaşlara da hizmet verecek olan Büyükşehir ekipleri depremzede vatandaşların ve can dostların yanında olmak, onların acılarını hafifletmek, bir nebze olsun hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyor.

EĞİTİM VE SANAT DESTEĞİ

Deprem bölgesinden Muğla’ya gelen yurttaşlar için farklı alanlarda birçok hizmeti hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi en önemli konulardan biri olan eğitim, sanat ve temizlik konusunda yeni projeler hizmete sundu. Temizlik için çamaşır yıkama ve kurutma hizmetini hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların her alanda yanlarında olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitimde fırsat eşitliği için sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine soru bankası desteği de verecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi gelen taleplere göre öğrencilere birçok farklı alanda ders verecek. Derslerden yararlanmak isteyen öğrenciler 20 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesine müracaat etmeleri halinde talepler doğrultusunda sınıflar oluşturulacak. Sınava girecek 8. ve 12. sınıflar için temel derslerde takviye dersler, anlatım, soru çözümü desteği ve soru bankası verecek olan Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin sınavlarına hazırlanmasını kolaylaştıracak.
Depremzedelerin sanat eğitimi almaları için konservatuar bölümüne sınavsız alım yapacak olan Muğla Büyükşehir Belediyesi birçok farklı alanda eğitim verecek. Belirlenen kriterler gereği 12-45 yaş arası Türk Halk Müziği, 15-55 yaş arası Türk Sanat Müziği, 10-17 yaş çocuk 18-35 yaş grupları yetişkin Türk Halk Dansları, 8-12 yaş çocuk, 13-17 yaş genç 18 yaş üstü yetişkin Tiyatro Bölümü ve 6-9 yaş bale bölümüne başvurabilecek. Başvurular Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne yapılabilecek. Ayrıca Deprem bölgesinden gelen misafirlerine çamaşır yıkama ve kurutma konusunda da destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde bu hizmeti de ücretsiz olarak hayata geçirdi.