Muğla’da 2020 yılından umutluyuz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

Sevinci ve hüzünleri ile 2019 yılını geride bırakıyor, 2020 yılına merhaba diyoruz. Geride bıraktığımız yıl ne yazık ki hatıralarımızda toplumsal şiddet, kadın cinayetleri, sınırlarımızda yaşanan olumsuz gelişmeler ve ekonomik sorunlarla kalacak. Yüzleri bir nebze güldüren gelişmelerin de olduğu 2019 yılının akıllarda kalacak bir başka özelliği de 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin yapılmasıydı. Her şeyi çok güzel yapan, vatandaşlarımızın demokrasi inancını yeşerten bu seçimlerin yansımaları hala günümüzde hissedilmekte ve bundan sonra da çok konuşulacaktır.


2019 yılı siyasi ve ekonomik olarak ayrı ayrı değerlendirilmeli, parlamenter sistemin önemi bir kez daha vurgulanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir parlamenter sistemine ihtiyaç duyduğu 2019 yılında büyük oranda hissedilmiş, yeni sistemin uygulamada ve icraatta eksileri hükümet nezdinde birçok kez dile getirilmiştir. Siyasette ve sosyal hayatta katılımcı, demokratik bir ortamın oluşması, sorunların çözümü için etkili olmakla birlikte halkın sesinin de duyulması demektir. Günümüzde çok tartışılan Kanal İstanbul projesi buna güzel bir örnektir. Şehrini ve ülkesini seven 7 den 70’e vatandaş itirazlarını yapabilmekte, bu projenin zararlarının ve yararlarının tartışılmasının önü açılmaktadır. Toplumsal olarak ses veren vatandaşlarımız her şeyi olduğu gibi kabul etmemekte bu da demokratik katılımı arttırmaktadır. Büyük bir ailenin fertleri gibi Türkiye’nin her şehrinde güç birliği yapan, bir araya gelen, ben değil biz diyen vatandaşlarımızın umuduyla 2020 yılının çok daha güzel geçeceğine inanıyorum.

Ülkemiz ve yaşadığımız şehir Muğla için her şeyin güzel olması ve vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesi için çalışan bizler de 2020 yılına yeni heyecan ve umutlarla giriyoruz. Muğlamız dünyada ve ülkemizde adından söz ettiren güzellikleri ve verimli toprakları ile bir şehirden fazlası. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda ekonomik ve sosyal sorunların en az hissedilmesi, birlik ve beraberliğin artması, en önemlisi de vatandaşlarımızın yüzünün gülmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin yanlış tarım politikalarına inat üreten bir Muğla için kooperatiflerimizle birlikte güçlerimizi birleştiriyoruz. Yerel tohumlarımızı koruyor, geleceğe miras bırakıyoruz. Üreten, milletin efendisi olan köylümüzün umudu olmak, onların toprağını değil ürettiği ürünü satması için filizden hasada yanlarında oluyoruz. Vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyor, evde bakım hizmetimizle hal, hatır soruyoruz. Engelsiz bir Muğla için yenilikçi projeleri hayata geçiriyor, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha fazla görünür olmalarını sağlıyoruz.

mugla-da-2020-yilindan-umutluyuz-672298-1.

Güzeller güzeli Muğlamızı mavisi, yeşili ile korumak için tüm gücümüzle uğraş veriyor, geleceğe tertemiz miras bırakmak için çabalıyoruz. Muğla’da büyük bir aileyiz ve Büyükşehir ailesi olarak 2020 yılından umutluyuz. Çünkü bu şehir güzellikleri, kültürü ve en önemli zenginliği insanı ile bize her zaman büyük güç veriyor.

Yeni bir yıl yeni umutlar ve mutluluklar için bir başlangıçtır. 2020 yılının mutluluğun ve umudun yılı olmasını diliyorum. Barışın tüm dünyada hüküm sürdüğü, tüm insanların özellikle kadınların ve çocukların el üstünde tutulduğu, şiddet kelimesinin cümle içinde bile kullanılmadığı, doğanın yeşilini korumak zorunda kalmadığı, can dostlarımızın daha fazla sahiplenildiği, en önemlisi de hep birlikte büyük bir aile olarak kardeşçe yaşayabildiğimiz, mutlu, umutlu bir 2020 yılı diliyor, tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum.

cukurda-defineci-avi-540867-1.