İhtiyaç sahibi yurttaşlara destek olmak için çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi nakdi yardım projelerinden en önemlisi olan Halk Kart desteğinde yüzde 30 artış gerçekleştirdi.

Muğla’da Halk Kart desteği arttı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün. (Fotoğraf: BirGün)

BirGün EGE

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekonomik gelişmeler ve artan fiyatlar nedeniyle Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahipleri yurttaşlara sağladığı nakdi yardımı yüzde 30 artırdı. Başlatılan Halk Kart uygulaması ile Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 2 bin 908 aileye 14 milyon 98 bin 520 lira destekte bulundu.

Halk Kart uygulaması ile anlaşmalı banka kartına aylık belirli bir miktar yükleniyor ve vatandaşlar bu kartla alışverişlerini yapıyor. Gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik gibi temel ihtiyaçların tanımlı olduğu Halk Kart diğer ürünlerde kullanılamıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Halk Kart desteği alan ihtiyaç sahibi vatandaşların ilk ve orta öğretimde eğitimine devam eden öğrencileri için Belediyem Yanımda Beslenmem Sıramda projesini başlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Halk Kart desteklerine ek olarak eğitimde fırsat eşitliği, fahiş fiyat artışlarından en çok etkilenen dar gelirli aileler ve çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması için eğitim-öğretim dönemini kapsayacak şekilde düzenli olarak 550 lira nakit ve beslenme çantası desteği sağlıyor. Proje ile sürekli artan gıda fiyatlarından en çok etkilenen dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması için başlatılan proje ile ilköğretim ve orta öğretimde okuyan çocuklara ilk etapta beslenme çantası verilecek. Beslenme çantasının içinde çocukların ihtiyacı olan besinler bulunacak. Beslenme çantasının ardından ihtiyaç sahibi ailelere her ay 550 lira destek sağlanarak çocukların yeterli ve sağlıklı beslenmelerine katkı sunulacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Halk Kartın yanında nakdi, kırtasiye, karakış, kıyafet, ayni yardımlarla toplam 13 bin 948 aileye ulaştı ve 23 milyon 407 bin 717 lira destek sağladı.