Muğla'da kadınlar, Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı isimli erkeğe uygulanan 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıl hapis cezası verilmesini protesto etti. Adalet nöbeti başlatan kadınlar "Kadın cinayetlerinde asla indirim yapılamaz' maddesinin bir davada nasıl kullanılmadığını gördük. Bunu protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muğla'da kadınlar Pınar Gültekin için adalet nöbetine başladı
Fotoğraf: ANKA

Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı isimli erkeğe uygulanan 'haksız tahrik indirimi' kararına tepkiler sürüyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kadınlar, kararı protesto etmek için Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelerek adalet nöbeti tutmaya başladı.

'KARARI TANIMIYORUZ'

Menteşe Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Dilek Bulut, şunları söyledi:

“İki yıldan beri takip ettiğimiz Pınar Gültekin davası sonuçlandı. Sonuç karşısında hepimiz büyük bir hayal kırıklığı ve şok içindeydik. Çünkü vahşice öldürüldü. Her aşaması kabul edilmiş bir cinayet sonunda katil, ağır tahrik alarak 13 yıl sonra aramıza dönecektir. O gün, bu kararı protesto ederek yürüdük ve burada bir basın açıklaması yaptık. O gün aldığımız bir karar sonrasında da 16 Temmuz'a kadar, yani Pınar Gültekin'in katledildiği tarihe kadar her pazartesi 18:30'da burada olacağız ve bu karar protesto edeceğiz. Verilen kararı kesinlikle tanımıyoruz. Bunun bir erkek adalet kararı olduğunu biliyoruz. Pınar'ın hayatının sorgulanmasının, katledilmesinin hesabını mutlaka soracağız. Bugün burada olmamızın nedeni de açıklanan gerekçeli karardır. Gerekçeli karar, gerçekten bir kadının hayatının ne kadar önemsiz olduğunu, ahlak kuralları ile nasıl yargılandığını ve İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması ile birlikte 42. maddenin uygulanmaması, yani 'Kadın cinayetlerinde asla indirim yapılamaz' maddesinin bir davada nasıl kullanılmadığını gördük. Bunu protesto ediyoruz. 16 Temmuz'a kadar her pazartesi burada olacağız."

ANKA