Muğla'nın Ula ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, bölgeye sevk edilen ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı.

Muğla’da orman yangını: Kontrol altına alındı
Fotoğraf: İHA

Muğla’nın Ula ilçesinde ormanlık alanda yangını çıktı. Ula’ya bağlı Ataköy mevkisinde başlayan yangın yerleşim yerlerine yakın alanda sürüyor. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 31 arazöz, 19 su ikmal aracı, 23 yer ekibi, 5 dozer ve yaklaşık 100 orman işçisinin yanı sıra belediyelere bağlı itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

RÜZGAR ETKİLİ

Ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için çalışıyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına ilk andan itibaren çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

VALİ TAVLI: ŞU AN TAHLİYE YOK

Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Tavlı, “Şu an çok sayıda ekip müdahalede bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla hava araçları da müdahaleye başlayacak. Şu an için bölgede herhangi bir tahliye söz konusu değil. İnşallah ekipler hava aydınlanınca yangını kontrol altına alır” dedi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve Havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz" sözleri yer aldı.

AA-İHA