Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek verdi. Yapılan açıklamada, "Mücadelemizi kıramayacak, bizleri sindiremeyeceksiniz. Bizler haklı ve kalıcıyız, sizlerse atanmış kayyumlarsınız, gidicisiniz" denildi.

Muğla'da üniversite öğrencilerinden Boğaziçi direnişine destek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi C Kapısında açıklama yapan öğrenciler, "Boğaziçi üniversitesi öğrencileri yalnız değildir! Sorunlarımız ve taleplerimiz ortaktır. Cinsiyet eşitlikçi, laik, çağdaş, bilimsel ve anadilde eğitimin yolu demokratik özerk üniversitelerden geçer, bu da tepeden atanmış kayyum rektörle değil seçilmiş rektörle olur" dedi.

"AKP’de aktif bir şekilde yer alan Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne tepeden kayyum olarak atanması, demokratik ve çoğulcu yaklaşımımız ile asla örtüşmemektedir" denilen açıklamada, "Bir zamanlar kendi eleştirdikleri darbe dönemi ve o dönemin zihniyetinin aynısını yapmakta olan iktidarın direttiklerini kabul etmiyoruz" denildi.

"DAYATMALARI KABUL ETMİYORUZ"

Açıklama, şöyle devam etti:

"Darbe dönemindeki gibi üniversite bileşenlerine sorulmaksızın, bir kişinin kararıyla dayatılan, kendi düzenlerini sürdürecek, cinsiyet kimlikleri ve rollerini, çoğulcu demokrasi anlayışını kabul etmeyen, kendilerinden farklı görüşlü olan hiç kimseye saygı duymayıp, tek tip insan yaratmak hedefinde olan; bu dayatmayı ise kabul etmeyen herkesi terörist olmakla suçlayan iktidarın üniversiteler üzerindeki dayatmalarını ve öğrencilere uyguladıkları gerici yöntemleri kabul etmiyouz!"

"Öğrencilerin Boğaziçi ve tüm üniversite rektörlerinin seçimle gelmesi isteğiyle başlatmış oldukları barışçıl eylemlerin illegalmiş gibi gösterilmesine karşı olduğumuzu ve demokratik özerk üniversite talebinde bulanan Boğaziçi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu coğrafyada illegal bir şeyler aranacaksa her gün katledilen kadınların, istismar edilen çocukların, talan edilen ekolojik yaşamın, işkence edilen hayvanların ve daha nicesinden sorumlu olup yine de ceza almadan sokaklarda serbestçe dolaşan suçluların var olmasına zemin hazırlayan eylemlere bakılmasını öneriyoruz."

mugla-da-universite-ogrencilerinden-bogazici-direnisine-destek-837354-1.

"MÜCADELEMİZİ KIRAMAYACAKSINIZ"

Öğrenciler, açıklamalarında şunları söyledi:

"LGBT+ fobik söylemlerde bulunan kayyum rektör Melih Bulu’nun bu cesareti, insanlık ve nefret suçu işleyip LGBT+ bireyleri itibarsızlaştırıp ötekileştiren yaklaşımlarda bulunan erk düzenden aldığını biliyoruz. Ve buradan bir kez daha haykırıyoruz;

Tutuklamaların keyfi ve nedensiz olduğunu sivil bir polisi gözaltına alma çabasından görebileceğimiz gibi; Aşağı bak, aşağıdan yürü, kalabalık yürüme şeklinde dayatmalarda bulunan ve bu dayatmayı kabul etmeyen herkesi düşmanca orantısız güç kullanarak darp ve taciz ederek gözaltına alındığından da gördük. Yine dün Kadıköy vapurunda keyfi olarak yapılan GBT kontrolü ile Boğaziçi öğrencisi oldukları için vapura alınmayan öğrencilerin olduğuna tanıklık ettik. Mücadelemizi kıramayacak, bizleri sindiremeyeceksiniz. Bizler haklı ve kalıcıyız, sizlerse atanmış kayyumlarsınız, gidicisiniz."

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi ve diğer üniversite öğrencilerinin talepleri ile aynı taleplere sahip olduklarını belirterek, şunları sıraladı:

"1- Gözaltılar derhal serbest bırakılsın,

2- Melih Bulu dahil tüm kayyum rektörler istifa etsin,

3-Tüm üniversite rektörleri üniversite bileşenleri tarafından demokratik seçimlerle belirlensin."