Kadın örgütleri, Isparta'da erkek arkadaşı tarafından önce boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak öldürülen Güleda Cankel'in ailesine destek ziyareti gerçekleştirdi

Muğla’daki kadın örgütleri Güleda Cankel’in ailesini yalnız bırakmadı

BirGün MUĞLA

Muğla’daki kadın örgütleri, Isparta'da ziyaretine gelen erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından katledilen 19 yaşındaki Muğlalı üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in ailesini yalnız bırakmadı.

Güleda Cankel'in ailesine, Karya Kadın Derneği, Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, Belediye Meclisi Kadın üyeleri, Muğla Barosu Kadın Komisyonu, Muğla Tabip Odası, KESK Kadın Meclisi üyeleri dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Dilek Bulut, “Yaşam hakkımızın teminatı olan 6284 sayılı yasaya ilişkin tartışmalara derhal son verilmesini ve tam olarak uygulanmasını istiyoruz. Davanın bütün süreçlerini Türkiye’deki tüm kadın örgütleri ile birlikte ve hukuki süreci Baro Kadın komisyonu üyesi olan aynı zamanda Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu üyemiz Av. Alev Öztürk aracılığı ile birebir takip edeceğiz. Türkiye’deki tüm kadın örgütleri ile bağlantılı olarak dava süreci katil en ağır cezayı alana kadar takip edilecektir” ifadelerini kullandı.

"GÜLEDA'NIN DAVASI BİZİM DAVAMIZDIR"

Cankel ailesini Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun ve yönetim kurulu üyeleri ile Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi avukatlar da ziyaret etti.

Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, vahim haberi alır almaz Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonundaki meslektaşlarla iletişime geçtiklerini ve olayın başından itibaren takipçisi olduklarını belirttiler.

Av. Cumhur Uzun aileye, Muğla Barosu olarak Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi avukatlar aracılığıyla davayı bizzat takip edeceklerini, davanın her aşamasında ailenin yanında olacaklarını ifade etti. Kadına yönelik erkek şiddetinin her geçen gün arttığına ve neredeyse her gün bir kadının bir erkek tarafından öldürüldüğüne dikkat çeken Av. Uzun, kadına yönelik şiddet ve cinayetleri önlemenin devletin en temel görevi olduğunu ve bunun için de İstanbul Sözleşmesinin, 6284 Sayılı yasanın tam olarak uygulanmasının şart olduğunu belirtti. İstanbul Sözleşmesi gereğince de ağırlaştırılmış ceza hükümlerinin uygulanmasının zorunlu olduğunu ifade ettiler. Bu doğrultuda da Muğla Barosu olarak Güleda’nın katil zanlısı Zafer Pehlivan’ın hak ettiği en ağır cezayı alması için gerekli hukuki mücadeleyi vereceklerine ve davanın yakından takipçisi olacaklarına dair kimsenin kuşkusu olmasın şeklinde açıklamada bulundular.

NE OLMUŞTU?

Fatih Mahallesi'nde 19 Kasım'da meydana gelen olayda, bir apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Zafer P. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra polise teslim olan katil tutuklanmıştı.

Genç kızın önce boğazının sıkıldığı, sonra bıçaklandığı belirlenmiş, katil Pehlivan ifadesinde Güleda'nın 17 saat boyunca kendisinden kaçmaya çalıştığını anlatmıştı.

Zafer P'nin olaydan önce şikayet üzerine gözaltına alındığı, ifadesinden sonra ise serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.