Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde puanla akademisyen 'terbiyesi'

Berkay SAĞOL

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) öğrencilere ders değerlendirme anketi uygulandı. Ankette öğrenciler öğretmenlere, dersler için öğretim materyalleri, teknoloji kullanımı, öğretim yöntemleri, iletişim ve etkileşim, rehberlik, motivasyon ve ölçme-değerlendirme başlıklarında 1 ve 5 arasında puan verdi.

MSKÜ Rektörlüğü tarafından üniversitedeki birimlere gönderilen yazıda, öğrencilerin verdiği puanlara göre üniversite ortalamasının 3,9 puan olduğu belirtildi. Yazıda 54 öğretim elemanının ise 3,5’in altında puan altığı ifade edildi. Rektörlüğün 3,5’in altında puan alan öğretim elemanlarının listesini fakültelere gönderdiği ve bu öğretim elemanlarıyla görüşerek gerekli iyileştirmenin yapılması gerektiği şeklinde görüş bildirdiği öğrenildi.

Öğrencilerin puanladığı değerlendirme anketinden düşük puan alan öğretim elemanlarının, öğrencilere düşük not veren akademisyenler olduğu ileri sürüldü. İsmini vermek istemeyen bir öğretim üyesi öğrencilerin bu yolla akademisyenlerden intikam almaya çalıştığını, buna da rektörlüğün sebep olduğunu söyledi. Öğretim üyesi, “Üniversitelerin ne hale geldiğini görüyoruz. Öğrencinin hocaya puan vermesi iyi bir şey ama burada puan verilirken eğitimin kalitesine önem verilmiyor. Öğretim üyelerinin notlarla terbiye edilmeye çalışılması tam bir skandal. Eğitimin, üniversitelerin ne hale geldiği ortada” dedi.