Muğla'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı Teknopark A. Ş.'nin açılışına çağırılmadıklarını söyleyen Ahmet Tan Karaosmanoğlu, "Gelinen noktada Teknopark Muğla A.Ş. olmaktan çıkmış, Teknopark Üniversite A.Ş. olmuştur. Esefle kınıyorum" dedi.

Muğla Teknopark ortağı: Bakan Varank’ın katıldığı açılışa davet edilmedik

Muğla'da Teknopark ortağı, Teknopark A.Ş.'nin açılışına davet edilmediklerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Projeleri ve Muğla Teknopark'ın açılışını yapmak için dün Muğla'ya geldi.

Teknopark açılışına davet edilmediklerini söyleyen şirket ortağı Ahmet Tan Karaosmanoğlu, önceki gün yapılan Teknopark Genel Kurulu'nda da açılışa dair bir davetin olmadığını, açılışı üçüncü şahıslardan öğrendiklerini söyledi.

ANKA’dan Esma Turan’ın haberine göre Karaosmanoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“BU UYGULAMADAKİ AMACIN NE OLDUĞU AÇIK”

"Bizler bu şirkete ortak olurken hiçbir maddi menfaat beklemeden Teknopark'ları ulusal bir mesele olarak gördüğümüzden ve Muğla'nın böyle bir ARGE şirketine sahip olmasının ülke ve ulusal çapta bilimsel anlamda bir tanıtımına katkı sunacağı, bir slikon vadisi olma özelliğine sahip olabileceği düşüncesiyle çorba da bir tuzumuz olsun duygularıyla ortak olduk. Gelinen noktada TEKNOPARK MUĞLA AŞ. olmaktan çıkmış TEKNOPARK ÜNIVERSITE A.Ş. olmuştur. Son gelişmelerde bunu ispatlamış ve göstermiştir.

18.06.2022 tarihinde şirketimizin açılışı olduğunu ve Bakan Varank beyin ziyaret edeceğini 18.06.2022 günü 3. şahıslardan öğrenmiş bulunmaktayız. Kaldı ki 16.06.2022 tarihinde Genel kurulda bile bu husus bahsedilmemiştir. Bu uygulamadaki amacın ne olduğu açık. Teknopark Muğlalılardan uzaklaştırılıyor. Bu durumu esefle kınıyorum. Yapmış olduğumuz araştırmada bakan beyin geleceği kesin değildi onun için bildirim yapılmadı denildi. Ancak Muğla Sanayi Müdürlüğü tarafından davetiyeler önceden dağıtılmış. Muğla'da hiç bir şey sahipsiz olmadığı gibi Teknopark Muğla A.Ş. de sahipsiz kalmayacaktır."