Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 2 yıldır sürüyor. Muğla TÜVTÜRK İşçileri İle Dayanışma Platformu yaptığı açıklamada, “Haklarımızı alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Muğla TÜVTÜRK direnişi 2’inci yılında: Mücadelemiz sürecek

BİRGÜN İZMİR

Muğla TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 2 yıldır sürüyor. Muğla TÜVTÜRK İşçileri ile Dayanışma Platformu, direnişin 2’inci yılında TÜVTÜRK işçileriyle beraber basın açıklaması yaparak destek verdi. Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de katıldı.

Basın açıklamasını Muğla TÜVTÜRK İşçileri ile Dayanışma Platformu adına okuyan Gülçin Kınay Polat, Sendikal hakların günümüzde temel insan hakları olduğunu belirterek, “Her ne kadar tüm dünyada siyasal iktidarlar ve işverenler, işçilerin sendikal haklarını zayıflatmak ve ortadan kaldırmak isteseler de bu haklar artık evrensel hukukun teminatı altındadır. Taşeronlaşma, sendikasızlaştırma, artan işsizlik, çalışan emekçi kesimler için bir tehdit olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında yaşananlar sadece 18 işçinin meselesi değil, Türkiye işçi sınıfının meselesidir, demokrasi meselesidir. Haklarımızı alıncaya kadara bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

MAHKEME KARARLARI BİR AN ÖNCE UYGULANMALIDIR

Birlikte ve ortak mücadelenin önemine vurgu yapan Polat, “Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçi arkadaşlarımızın haklılığı hukuk önünde de kanıtlanmış ancak kazanılan işe iade davalarının gerekleri bir türlü yerine getirilmemektedir. Yaşanan problemler sonrası Muğla TÜVTÜRK işletmesinin yönetimi taşeron firmadan alınarak TÜVTÜRK genel merkezine geçmiştir. TÜVTÜRK işvereninin bu haksızlığı ortadan kaldırabilecek yetkiye sahiptir. Mahkeme kararları bir an önce TÜVTÜRK genel merkezi tarafından uygulanmalıdır. Gerici, tekçi, eril rejim dayatmasına karşı; eşitlik, özgürlük, laiklik, anayasal vatandaşlık gibi temel ilkeler üzerinden kuracağımız gerçek demokrasinin yaşam bulduğu bir cumhuriyet için mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Polat son olarak şu ifadeleri kullandı: “İktidarın karşısında örgütleri değil bireyleri görmek için bizi ayrıştırmasına, bireysel kurtuluşu dayatmasına karşı dayanışmamızla, birlikte omuz omuza mücadelemizde direniyoruz; örgütlenme özgürlüğü, sendika hakkı, toplu pazarlık hakkı, adil gelir güvencesi, istihdam güvencesi, sosyal güvenlik güvencesi talep ediyoruz. İşe, adalete, demokrasiye, özgürlüğe, barışa ve kardeşliği hasret milyonların en önemli ihtiyacı birliği, dayanışma ve mücadeleyi daha da yükseltmektir. Şimdi zaman, hak verilmez mücadele ile alınır ilkesi etrafında birleşerek, insanca bir yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek mücadelesi için kenetlenme zamanıdır.”