İzmir’in Ödemiş ilçesinde dağlık bir alanda ve Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde iki bölgede orman yangınları meydana geldi.

Muğla ve İzmir’de orman yangınları

Muğla’da iki noktada, İzmir’de ise Ödemiş’te orman yangınları çıktı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, şüpheli veya şüpheliler tarafından kestane bahçelerinde temizlik esnasında yakılan ateşten çıkan orman yangınında 3 dekar ormanlık alan içerisindeki yaklaşık 500 kestane ve meşe ağacı yandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın, akşam saatlerinde Bademli Mahallesi Kervan Yaylası Harlak mevkiinde meydana geldi. Şüpheli veya şüpheliler tarafından kestane bahçelerinde temizlik esnasında yakılan ateşten ağaçlara sıçradı. İhbar üzerine adrese intikal eden 2 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 4 arazöz ile yangına müdahale edildi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda alevler kontrol altına alınarak söndürülürken, 3 dekar ormanlık alanda çıkan yangın sonrası yaklaşık 500 kestane ve meşe ağacı yandı.

Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangına neden olan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için jandarma tarafından çalışma başlatıldığı öğrenildi.

MUĞLA’DA İKİ NOKTADA YANGIN

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Sazaklı mevkii ve Yılanlı ilçesinde olmak üzere 2 farklı noktada 5 dakika arayla yangın çıktı. İftar saatine dakikalar kala ortaya çıktığı öğrenilen yangın, rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdü. Bölgede yükselen dumanları görenlerin haber vermesi üzerine yayılan alevlere müdahale etmek için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, yangının yaşandığı bölgeye giderek inceleme yaptı. Belediye ekipleri yangını drone ile görüntülerken Başkan Demir, "Cennet ormanlarımız yanıyor. Akşam saatlerinde başlayan Sazak ve Nebiler Peynir Dağı mevkiindeki orman yangını maalesef devam ediyor. Mevlam beterinden korusun inşallah. Henüz ne kadar alanın yandığı belli değil. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Kavaklıdere'deki yangın kontrol altına alınmıştır. Yılanlı ilçesindeki orman yangınını ise kontrol altına alma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” açıklaması yaptı.

(AA, ANKA. DHA, İHA)