Muğla’da Millet İttifakı partilerinin yöneticileri, milletvekilleri ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün bir araya geldi. 28 Mayıs Seçimi'nin değerlendirildiği toplantıda, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan dışındaki adaylara oy veren, oyları geçersiz sayılan yaklaşık 131 bin seçmenin Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için ikna edilmeye çalışılması kararı alındı.

Muğla’da 131 bin seçmen ikna edilmeye çalışılacak

BİRGÜN EGE

Muğla'da Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, 28’inci dönem milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katıldığı toplantı ile bir araya geldi.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin değerlendirildiği toplantı Menteşe'deki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde başladı.

Toplantıda CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, ilk turda oy kullanmayan, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan dışındaki adaylara oy veren, oyları geçersiz sayılan yaklaşık 131 bin seçmeni ikinci turda Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri için ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. 

Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Hüseyin Erol, "Sandığa gitmeyenleri sandığa götürmek için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle muhtarlarla görüşerek, bu konuda düşüncelerini almamız gerekiyor. 39 bine yakın seçmen Kılıçdaroğlu ve Erdoğan dışında bir tercihte bulunmuş. İkinci tur için bu arkadaşlarımızı tekrar sandığa getirmemiz, bu arkadaşlarımızı ikna etmemiz gerekiyor. Türkiye'de 11 büyükşehir içinde şuan oran yönünden ikinciyiz. Bizden önce İzmir, bizden sonra Mersin var. Seydikemer ve Kavaklıdere İlçeleri dışında 11 ilçede Kemal Kılıçdaroğlu ipi göğüsledi. 569 mahallenin 434'ünde Kemal Kılıçdaroğlu önde bitirdi" dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol

"OY ORANI YÜZDE 70’İN ÜZERİNE ÇIKABİLİR"

Erol, "79 bin 71 kişi sandığa gitmedi. Bu da yüzde 9'luk bir oy oranına tekabül ediyor. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'a oy vermeyenleri de içine kattığımızda 131 bin seçmen bizim hedefimiz olacak. Bu yüzde 15,6 oy demek oluyor. Bu hedeflerle ilerlersek Muğla'da oyumuzu yüzde 70'in üzerine çıkarabiliriz. Nereye yöneleceğimizi doğru tespit edip çalışmalarımızı ona göre yapmalıyız. Sonuç ülke genelinde istediğimiz gibi olmadı. Örgüt yöneticileri olarak vermek istediğimiz mesajı insanlara umutla vermemiz gerekiyor. Son hafta yapılacak çalışmalarımızı hızlandıracağız" diye konuştu.