Selim Ahmet Kemaloğlu adlı erkek tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için Muğlalı kadınlar adalet istedi

Muğlalı kadınlar Zeynep Şenpınar için toplandı: Yasta değil, isyandayız!

ARDA ÖZARDA

Selim Ahmet Kemaloğlu adlı erkek tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için Muğlalı kadınlar bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına açıklamayı okuyan Sultan Durgun, “Biz kadınlar; bugün, bu alanda isyanımızı ve öfkemizi bir kez daha paylaşmak için toplandık. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetler; bu ülkedeki cezasızlık, tahrik indirimleri ve eşitsiz infaz yasaları yüzünden bir kadın kıyımına dönüşmüştür. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde devlet tarafından sağlığımızı korumamız için evde kalmamız öğütlenirken, kadınlar için evleri güvenli alan olmaktan çok uzak ve hedef oldukları şiddetin merkezi haline gelmektedir. Ülkede her gün en az bir kadın erkekler tarafından öldürülürken, en yakınımızda da Zeynep, Muğla’da Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledildi.Son dönemlerde özellikle üniversiteli kadınlara yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün ve çoğunlukla flört şiddetinden cinayete kadar varan boyutların ivme kazandığının, her geçen gün üniversite yerleşkelerinde artarak devam ettiğinin farkındayız. Ellerinizi üniversitelerimizden ve bütün yaşam alanlarımızdan çekin! Bu ataerkil zihniyete üniversitelerimizde, kampüslerimizde geçit vermeyeceğiz. Bu erk sistemin üzerinden kadın dayanışması ile geleceğiz” dedi.

'KATLEDİLEN ZEYNEP İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

Zeynep Şenpınar’ı katledenSelim Ahmet Kemaloğlu adlı erkeğin aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz diyen Durgun, “Bulunduğumuz her yerde yaptığımız gibi erkekler tarafından katledilen kız kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağız. Yerelimizde Muğla'da Zeynep’i katleden katil Selim Ahmet Kemaloğlu'nun aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; Kadın cinayetlerini adeta azmettiren cezasızlık ve iyi hal indirimlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadının daha yaşam hakkının gasp edilmesine izin vermemek için alanlarda ve her yerde olacağız. Erkek egemen sisteminizi hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da haykırmaya devam edeceğiz. Yasta değil, isyandayız” diye konuştu.