Fedeal seçimler için sandık başına giden Avustralya'da oy sayımı devam ederken seçimleri kaybettiğini kabul eden Başbakan Morrison, İşçi Partisi Lideri Anthony Albanese ile görüştüğünü ve başarısından dolayı kendisini tebrik ettiğini söyledi. Yeni başbakanın muhalefet partisi lideri Albanese olması bekleniyor.

Muhafazakar başbakan seçim yenilgisini kabul etti: Avustralya'da Morrison dönemi sona erdi
AA

Ülkeyi üç yıl boyunca yönetecek 47'nci hükümeti belirlemek üzere bugün sandık başına giden Avustralya'da mevcut Başbakan Scott Morrison, seçimde yenildiğini kabul etti.

Ülkede oy sayımı devam ederken açıklama yapan Morrison, seçimde yenildiğini kabul ederek, İşçi Partisi lideri Anthony Albanese ile görüştüğünü ve kendisini seçim zaferinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Morrison, "Bu ülkenin ilerleyebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

İşçi Partisi lideri Albanese'nin, partisinin 2007'den bu yana ilk seçim zaferini kazanmasının ardından başbakan olarak yemin etmesi bekleniyor.

ÜLKEDE OY KULLANMA ZORUNLULUĞU BULUNUYOR

Avustralya halkının tamamın seçimlerde oy kullanmak zorunluluğu bulunuyor.

Avustralya Seçim Komisyonunun kayıtlarına göre 17 milyon 228 bin 900 bin kayıtlı seçmenin olduğu ülkede, oy kullanmayanlar 20 Avustralya doları para cezasına çarptırılıyor.

Düzenlenecek federal seçimlere katılımın yüzde 90’ı geçmesi bekleniyor​​​​​​​.

18 Mayıs 2019'da seçimlerden zaferle çıkan Liberal-Ulusal Parti koalisyonu 77 milletvekiliyle tek başına iktidara gelirken İşçi Partisi 68, Yeşiller, United Australia, Katter’s Australia ve Centre Alliance partileri 1’er milletvekili çıkartmıştı.

AA