Muhalefet hücuma geçti, AKP kaçamayacak

HABER MERKEZİ

İktidarın baskıcı, gerici ve sermayeden yana politikalarına karşı, SOL Parti tarafından Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen ‘Halk Buluşmaları’ dün Balıkesir ve Hatay’da gerçekleştirildi. Balıkesir’deki buluşmaya Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan ve SOL Parti MYK üyesi Göksu Cengiz katıldı. Hatay’daki buluşmada ise SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve gazeteci-yazar Ateş İlyas Başsoy yer aldı. Buluşmalarda, SOL Parti’nin tarihinde solun bağımsız hattını örgütleme sorumluluğu olduğu vurgulandı.

Balıkesir’de konuşan SOL Parti MYK üyesi Göksu Cengiz, memleketin geleceğinin solun mücadele ettiği değerlerin örgütlenmesinden geçtiğini vurgulayarak, “Salgın ve yaşanılan son 20 yıl bize ait değerlerin halka, memlekete dair değerler olduğunun bir kez daha kanıtı oldu. Memlekete sol gerek, şimdi sol zamanı, şimdi örgütlenme zamanı, emeğin hakkını aldığı bir ülkeyi, kamusallığı, laikliği, emperyalizme karşı tam bağımsızlığı, devrimci demokratik bir cumhuriyeti birlikte kurma zamanı” dedi.

Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan yaptığı konuşmada, “Son 20 yıl süresince eşit ve özgür bir memleket için emekten, laiklikten, eşitlikten, özgürlükten yana en geniş cepheyi örgütlemek noktasında inatla, kararlılıkla mücadele eden, sorumluluk alanlarız. Tarihsel bir süreçten geçerken, zamların, yoksulluğun, işsizliğin nefes alamaz bir boyuta geldiği bugünlerde sosyalistlerin, solun bağımsız hattını, fikri cephesini, bizi biz yapan değerlerini; emekçilerin cephesini birlikte örgütleme sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Bunu yapacak güçte kararlılıkta bugünümüzde, son 20 yılda verdiğimiz mücadelede, tarihimizde saklıdır” diye konuştu.

Bir devir kapanıyor

Hatay’da konuşan SOL Parti PM üyesi Alper Taş, Türkiye’nin geleceğini solda görenlerle fikri bir zemin oluşturmak istediklerini dile getirerek, “Muhalefet hücuma geçti. Erdoğan, muhalefetin peşinden geliyor. SOL Parti olarak yaptığımız mitingler çok kalabalık ve coşkulu geçti. Diğer muhalefet partilerin bu dönemde yaptığı mitingler kalabalıktı. Görüldüğü üzere bir devir kapanıyor. Nasıl kapanacak bu devir peki? Hücum siyaseti yapmamız lazım. Gitmezler anlayışını unutmamız lazım. AKP artık kaçamayacak. Bu dönemde kontrollü muhalefet yapılmalı. Şiddet asla… Barışçıl, demokratik, kitlesel, meşru ve kontrollü muhalefet anlayışı içinde olmamız gerekiyor. Bu dönemi böyle aşacağız” dedi.