Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını tamamlayan muhalefette liderler buluşuyor. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Genel Başkanları, gelecek hafta Cumartesi günü çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Muhalefet liderleri gelecek hafta sonu bir araya gelecek

BirGün Ankara

Altı muhalefet partisinin aylardır sürdürdüğü Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarına liderler de dahil oluyor. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Genel Başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine bir araya gelecek.

Ekim ayında hız kazanan güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları kapsamında 11 toplantıya imza atan muhalefet kurmayları, çalışmalarını geride bıraktığımız ay genel başkanlara sundu. Bu çalışma üzerine ilk incelemelerini tamamlayan liderlere bir davet gönderen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çalışma yemeğinde güçlendirilmiş parlamenter sistem buluşması üzerine görüş alışverişinde bulunulmasını istedi. Altı parti liderinin kamuoyunun önüne çıkmadan önceki son görüşmesi olması beklenen çalışma yemeği, gelecek hafta Cumartesi günü daha sonra belirlenecek bir adreste gerçekleştirilecek.

Altı muhalefet partisinde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu tarafından gerçekleştirildi.