Hükümete sesini duyuramayan yurttaşın umudu parti binalarının önü oldu. Çocuklarının kaçırıldığı iddiasıyla HDP önünde eylem yapan ailelere destek sürerken, çeşitli gerekçelerle AKP binaları önünde eylem yapmak isteyen yurttaşlara izin verilmedi

Muhalefet önünde serbest AKP önünde yasak

Hükümete sesini duyuramayan yurttaşlar çareyi siyasi parti binaları önünde oturma eylemi yapmakta arıyor. Son dönem çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki eylemi sürerken, farklı gerekçelerle AKP ve CHP il binaları önünde de eylemler başladı.

İki seçim arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) usulsüz işe alındıkları gerekçesiyle işten çıkarılan kişiler, İBB Binası önünde yaptıkları eylemlerin ardından bu kez CHP İstanbul İl binası önünde oturma eylemine başladı. CHP önündeki eyleme polis müdahale etmezken, HDP il binası önündeki eylemlere ise bizzat bakanlar destek oldu. Öte yandan KHK ile işten atılan Cemal Yıldırım, dün AKP Ankara İl Başkanlığı binası önüne oturma eylemi yapmak isterken gözaltına alındı. AKP'nin İstanbul Sütlüce'deki İl Binası yakınlarında ise, kendini "mağdur annesi" olarak tanımlayan tutuklu askeri öğrenci anneleri “Biz de anneyiz” diyerek oturma eylemine başladı. Cezaevlerinde ‘genel af’ isteyen anneler de soluğu AKP İstanbul İl Binası önünde aldı.

muhalefet-onunde-serbest-akp-onunde-yasak-625350-1.

BİNA ÖNÜNDE OTURMAK HAKKIM

677 Sayılı KHK ile görevinden atılan büro emekçisi Cemal Yıldırım, yaptığı açıklamayla işe iade eylemini AKP binası önüne taşıyacağını duyurdu. 5 gün boyunca saat 12.00 ile 13:00 arası AKP Ankara İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapacağını açıklayan Yıldırım’ın, AKP Ankara İl Başkanlığı binası önüne yapmak istediği oturma eylemine izin verilmeyerek gözaltına alındı. Yıldırım daha önceki açıklamasında, “Ben de KHK’liyim. Onlar HDP il binasının önüne gidiyorsa ben de AKP il binası önüne gitmeyi en doğal hakkım olarak görüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

muhalefet-onunde-serbest-akp-onunde-yasak-625351-1.

YANIT ALANA KADAR BURADAYIZ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okullarda çocukları öğrenci olan anneler de oturma eylemine başladı. AKP İstanbul İl Binası önünde eylem yapmalarına izin verilmeyen anneler, binanın yakınlarında yer bulabildi. Polislerin eylemi engellemeye çalıştığını belirten anneler AKP’li bir yetkiliden yanıt alana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

EŞİT YASA İSTİYORUZ

AKP binası önünde bulunan bir başka grup da cezaevlerinde ‘genel af’ isteyen anneler oldu. Annelerden Şemsi Yılmaz, yargılanan çocukları için ‘eşit yasa eşit hak istiyoruz, buraya bunun için geldik’ diye konuştu.