Muhalefet öve  öve bitiremedi

Haber Merkezi

Muhalefet, gerici Milli Görüş hareketinin kurucusu, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün onuncu yılında Saadet Partisi'nin düzenlediği törende ‘övgü’ sırasına girdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı.


Etkinlikte konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erbakan'ı "cumhuriyet çocuğu" ilan etti. Erbakan’ı Nazım Hikmet’in dizleriyle anan Kılıçdaroğlu, “Bütün geçmişi geride bırakarak helalleşmeliyiz. Karşılıklı bağışlamaya ve hoşgörüye dayanan kardeşlik ortamını oluşturmalıyız” diye konuştu. Erbakan'a övgü dolu sözlerle hitap eden bir diğer parti lideri HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar oldu. “Erbakan hocanın yaklaşımı diyalogla samimiyetle ve bu ülkenin kendi dinamikleriyle çözme esasına dayanıyordu” diyen Sancar,” Eğer Erbakan hocanın çabaları müdahale ile karşılaşmamış olsaydı şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ve Sancar'ın övgü dolu açıklamaları sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti. Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİP Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren törene katılan diğer isimler oldu.

Törene katılmayan Erbakan'ın eski öğrencilerinden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir mesaj gönderdi. Erdoğan, “Türkiye’yi, Merhum Hocamızın da uğruna ömrünü adadığı hedefleriyle buluşturana dek durmayacak, inşallah 94 ruhu ve 2053 vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.