Muhalefete hakaretin RTÜK’te karşılığı yok

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) HDP’li üyesi Ali Ürküt, AKP ve MHP’li üyelerin kararlarına destek verildiğini iddia etti. AKP ve MHP’nin desteğiyle seçilen üyelerin kararlarında çifte standart uyguladığını ifade eden Ali Ürküt, “HDP’nin kapatılması için iftira atanlar bile cezasız kalıyor. Aynı sözler iktidar partisi için kullanılsa o yayını yapanları bir daha ekranlarda göremeyiz” dedi.

Yayıncı kuruluşların basın yayın ilkelerini ayaklar altına alarak nefret dili, hakaret, hedef gösteren, ötekileştiren yayınlar yaptığına dikkat çeken Ürküt, şu ifadeleri kullandı: “RTÜK gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış susuyor. Bu yayınlar şikâyetlere rağmen üst kurul gündemine alınmıyor. RTÜK demokratik olmayan yöntemlerle parti kapatma çığırtkanlığı yapan yayın kuruluşlarına göz yumuyor.”

RTÜK’ün havuz medyasına kalkan olduğunu anlatan Ürküt, BirGün’e şunları söyledi: “RTÜK, havuz medyasından yapılan hakaret ve küfür dolu yayınları eleştiri kabul etmiştir. Bu hakaret ve küfürlere şikâyet edilmedikçe rapor bile düzenlenmemektedir. Milletvekilleri için sarf edilen sözlere neredeyse ödül verilecek. Diğer yandan muhalif medyada hiçbir eleştiri cezasız kalmıyor. Çifte standart uygulamalarla kurumun itibarının ortadan kalktığını söylememiz gerekiyor.”