CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile CHP ve HDP’li vekillere yönelik hazırlanan 69 fezleke Meclis’e ulaştı.

Muhalefete yönelik 69 fezleke Meclis’te

CHP ve HDP’li vekillere yönelik hazırlanan 69 fezleke Meclis Başkanlığı’na ulaştı.

Fezlekeler aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Milletvekili Seyit Torun, CHP Milletvekili Turan Aydoğan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve DBP Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in de olduğu vekillere yönelik hazırlandı.

Hakkında fezleke hazırlanan CHP'li Ali Mahir Başarır, Turan Aydoğan ve Seyit Torun, Yalova’da görevden uzaklaştırılan CHP’li belediye başkanı Vefa Salman’ın duruşmasında mahkeme heyetiyle tartışmıştı.

Meclis'e sunulan fezlekelerin büyük bir çoğunluğu HDP'li vekillere yönelik.

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkındaki fezleke de Meclis Başkanlığı'na ulaşan fezlekeler arasında yer alıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler, ardından Cumhurbaşkanlığı'na gönderiliyor. Cumhurbaşkanlığı da fezlekeleri TBMM Başkanlığı'na iletiyor.