AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Aydın’daki açıklamalarına tepki yağdı. DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, TV kanallarına seslenerek, "Lütfen yayın öncesi ilgili uyarı işaretini videonun başına yerleştiriniz" dedi. CHP'li Özgür Özel, "14 Mayıs günü bu çirkin dili, milletimizin oylarıyla hayatımızdan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti hedef almıştı: Erdoğan'ın üslubuna tepki yağdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Aydın'daki muhalefeti kaba sözlerle hedef aldığı açıklamasına tepki yağdı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çirkin üslubuna tepki gösterdi.

Twitter'da yaptığı açıklamada Babacan, "Sayın Erdoğan’ın bugünkü Aydın konuşmasını yayınlayan tv kanallarına sesleniyorum" dedi.

Babacan, şunları söyledi: "Lütfen yayın öncesi ilgili uyarı işaretini videonun başına yerleştiriniz."

Ali Babacan, paylaşımına 'Olumsuz Örnek Oluşturabilecek Davranışlar İçerir' notunun yer aldığı bir uyarı görselini ekledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "'Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını, Sn. Erdoğan konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum.' Bu ifadede Erdoğan yazan yerde daha önce Bahçeli yazıyordu; çünkü daha dün Erdoğan, Bahçeli için böyle sesleniyordu. Ah, ah nereden nereye?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "14 Mayıs günü bu çirkin dili, milletimizin oylarıyla hayatımızdan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada da pek çok yurttaşın tepkisini çekti.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Bugün Aydın’da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, muhalefeti kaba sözlerle hedef almış ve “14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

Yine bugün Nazilli’deki konuşmasında da benzer üslup kullanan Erdoğan bu kez, “Bunları sandığa gömüyor muyuz, nefeslerini kesiyor muyuz?” demişti.