Gerici Yeni Akit, suç örgütü lideri Sedat Peker üzerinden muhalefeti hedef aldı. 'Gazete', muhalefetin seçimden ümidini kestiğini ve Sedat Peker'e bel bağladığını iddia etti. Sedat Peker'i 'organize suç örgütü lideri' olarak nitelendiren gazetenin, 2015 yılında Peker ile yaptığı ve sürmanşetten verilen özel söyleşi yeniden gündeme geldi. Suç örgütü lideri için söyleşide "iş dünyasının önemli ismi" olarak bahsediliyor.

Muhalefeti Peker'e bel bağlamakla suçlayan Akit'in eski haberi: İş dünyasının önemli ismi Sedat Peker

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit, suç örgütü lideri Sedat Peker üzerinden muhalefeti hedef aldı; muhalefetin Sedat Peker'e bel bağladığını iddia etti. Sedat Peker için 'suç örgütü lideri' ifadesini kullanan Akit'in, geçmişte Sedat Peker'i öven sözleri yeniden gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dün Artı TV’de yayınlanan 'Gündem Özel' isimli programda Yeni Akit'in 2015'te Sedat Peker ile yaptığı özel röportajı hatırlattı.

6 Haziran 2015 tarihinde Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın Sedat Peker’le yaptığı özel röportajın kupürünü gösteren Tanal, söyleşi için "Sedat Peker Akit’e konuştu: 7 Haziran Hilal-Haç mücadelesi” şeklinde bir başlık tercih edildiğini aktardı.

Tanal'ın aktardığı röportajda Sedat Peker, "İş dünyasının önemli isimlerinden, milliyetçi-muhafazakar kimliği ile tanınan ‘Reis’" şeklinde tanımlandı.

Söz konusu söyleşide şu ifadelere yer verildi: "İş dünyasının önemli isimlerinden, milliyetçi muhafazakar kimliği ile tanınan 'Reis' lakaplı Sedat Peker, 'Bu seçimler CIA'nın, MOSSAD'ın, Aydın Doğan'ların gizli efendilerinin dahil olmasıyla normal bir seçim olmaktan çıkmış, Hilal ile Haç'ın mücadelesi haline dönüşmüştür' dedi. 7 Haziran seçimleri öncesi kurulan ittifakların mide bulandırdığını da vurgulayan Peker, 'Böyle bir mücadele hem benim, hem beni seven kardeşlerimin, hem de milletimizin duracağı yer zaten bellidir. Milletimiz oyunu verirken iyi düşünsün' diye konuştu."

muhalefeti-hedef-alan-akit-in-sedat-peker-guzellemesi-ortaya-cikti-is-dunyasinin-onemli-ismi-880232-1.

'İŞ DÜNYASININ ÖNEMLİ İSMİ'NDEN 'SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLİĞİ'NE...

Yeni Akit, daha önce 'iş dünyasının önemli ismi' olarak nitelendirdiği Sedat Peker için başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere bazı isimlere yönelik iddiaların ardından 'organize suç örgütü lideri' tanımını kullandı.

Sedat Peker ile geçmişte özel söyleşi yapan 'gazete', "Seçimden ümidi kesen muhalefetin yeni umudu 'Sedat Peker'" başlığıyla bir haber de yayımladı. Haberde, "Seçimlerden ümidi kesen muhalefet, umudunu organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e bağladı" iddiasında bulunuldu.

muhalefeti-hedef-alan-akit-in-sedat-peker-guzellemesi-ortaya-cikti-is-dunyasinin-onemli-ismi-880236-1.