Derinleşen ekonomik kriz karşısında muhalefetin gündemi yoksulluk oldu. CHP ve İYİ Parti liderleri esnafın sorunlarını dinlerken, HDP ise 2021 yılı boyunca sürdüreceği “İş ve Aş Buluşmalarını” Diyarbakır’da yapılan açıklama ile başlattı

Muhalefetin gündemi yoksulluk

Haber Merkezi

Pandemiyle artan kriz yurttaşı canından bezdirirken muhalefetin gündeminde her geçen gün artan yoksulluk yer aldı. CHP ve İYİ Parti liderleri, esnafla bir araya gelerek dertlerini dinledi, çözüm önerilerini sundu. HDP Ekonomi Masası ise 2021 yılı boyunca sürdüreceği “İş ve Aş Buluşmalarını” Diyarbakır’da yapılan açıklama ile başlattı.

Kırşehir’de esnafla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün Türkiye’de en büyük sorunu yaşayan esnaflarımızdır. Dükkanları aylardır kapalı, geçinemiyorlar. Dertlerini dillendirmek bizim boynumuzun borcudur” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Duymayan kulaklara duyurmamız, görmeyen gözlere göstermemiz lazım. Ahi Evran’ın mekânında esnafın dertlerini dillendirmek bizim boynumuzun borcudur. Biz toplumun en zayıf halkalarının tercümanı olmak zorundayız. O insanlara destek vererek yanında durmak zorundayız. Onların bir tarafa atılmasını asla kabul etmeyiz, doğru bulmayız.”

HDP, ekonomi, emek, sağlık, sosyal politikalar, ekoloji ve tarım komisyonları ülke genelinde 2021 yılı boyunca sürdüreceği “İş ve Aş Buluşmaları”nı Diyarbakır’da yapılan açıklama ile başlattı. HDP Diyarbakır İl binasında yapılan basın toplantısında konuşan Garo Paylan, İş ve aş konulu buluşmaları yapma nedenlerinin ülkede yaşanan ekonomik kriz ve artan yoksulluk olduğuna vurgu yaptı. Paylan, “HDP olarak tarlasını ekemeyen çiftçinin, ay sonunu getiremeyen memurun, geçinemeyen işçinin, mutfağında tenceresini kaynatamayan yurttaşın yanında olmak için iş ve aş buluşmalarını başlattık” diye konuştu.

Ankara’nın Kazan ve Kızılcahamam ilçelerinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener de esnafın yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. Akşener gazetecilerin Devlet Bahçeli’nin baraj açıklamalarına ilişkin sorusunu ise “Baraj konusunda yüzde 5’i bizde savunuyoruz. Sayın Bahçeli kaça düşürmek istiyor onu bilmiyorum” diye yanıtladı.