CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Abdullah Gül ile söylem birliği oluşturduğu yönündeki soruya, “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ortak bir söylemi zorunlu kılıyor. Saray’da oturan kişi muhalefete söylem birliği sağlatıyor” diye yanıt verdi

“Muhalefetteki söylem birliğini sağlayan, Saray’da oturan kişi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu diğer parti ve siyasi aktörlerle ilişkiler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya konuşan CHP Lideri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Abdullah Gül’e söylem ittifakı oluşturdukları yönündeki soruyu cevapladı.

Kılıçdaroğlu, ‘söylem ittifakının bir zorunluluk olduğunu’ savundu. “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ortak bir söylemi zorunlu kılıyor” diyen Kılıçdaroğlu, söylem birliğini sağlayan kişinin de Erdoğan olduğuna işaret etti.

CHP Lideri şöyle konuştu:

‘ORTAK SÖYLEM DOĞAL’

“Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar ortak bir söylemi zorunlu kılıyor. İşin gerçeği bu. Eğer ülkede demokrasi yoksa, insan hakkı ihlalleri varsa, medya özgürlüğü ayaklar altındaysa, bu ülkenin hapishanelerinde gazeteciler varsa, insanlar düşüncelerini söyledi diye hapislere atılıyorsa, buna karşı çıkanların ortak söylemi, doğal kendiliğinden çıkıyor zaten. Dikkat edersen hiç bir araya gelip ya şunu söyleyelim demedik. Ama bir bakıyorsunuz bu şikayetler hepimizin ortak şikayetleri. Bunları hepimiz de çözmek istiyoruz. O zaman belki ilerde nasıl çözülecek bunlar diye bir araya gelebiliriz. İlerde ama. O dediğim gibi seçimler olur, yeni ittifaklar oluşur, o çerçevede bir araya gelinir. Ama bugün söylem birliğini sağlayan kişi Saray’da oturan kişidir. Saray’da oturan kişi muhalefete söylem birliği sağlatıyor.”