CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" açıklamasında bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, geçmişte sarf ettiği sözleri hatırlatarak tepki gösterdi. Erkek, "Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi" ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek, Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik açıklamalarını geçmişteki sözleriyle eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Ukrayna dönüşü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili, "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" açıklamasında bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2012 ve 2015 yıllarındaki sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi.

Erkek, Erdoğan'ın Esad ile ilgili "Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yoktur" ifadelerine yer verdiği videoyu "Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Erkek paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye yolculuğu:

2012: “Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacağız.”

2015: “Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yoktur.”

2022: “Bizim Esed'i yenmek gibi bir derdimiz yok.”

Yakında geliyor: Kardeşim Esad… Ülkemizin itibarı hiç bu kadar yere düşürülmedi…"

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlamış, Suriye ile ilgili politikalara ilişkin de açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar" demişti.