14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçiminde aday olmak isteyen ve imza toplayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı geçti. Böylelikle İnce, aday olmaya hak kazandı. İnce, Milli Eğitim Bakanı olacağı yönündeki iddiayı yalanladı.

Muharrem İnce, 100 bin imzayı geçerek resmen cumhurbaşkanı adayı oldu
Fotoğraf: AA

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak isteyen isimler arasında yer alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı geçen ilk isim oldu.

Böylece İnce, cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı.

İnce, adaylığının netleşmesinin ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Memleketin Güzel İnsanları, Teşekkürler Evlatlarım. 100 bin imza TAMAM. Rehavet yok, pazartesi saat 20.00’ye kadar imza vermeye DEVAM."

KILIÇDAROĞLU SORUSUNA YANIT

Memleket Partisi Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan İnce, kendisine yöneltilen "Kılıçdaroğlu ile görüşecek misiniz?" sorusuna "Bir gazeteci yazmış, görüşmeler varmış... Tamamen palavra. Benimle iletişim kuran olmadı. Görüşme talebi olmadı. Nokta." şeklinde yanıt verdi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde üçüncü aday olan İnce, "İstesek ilk gün toplayabilirdik. Toplasaydık AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 1 saatlik gecikmemiz var" dedi.

Kendisine 'özverili' davranma çağrısında bulunan 107 CHP'li isim için ise İnce, şunları kaydetti:

"Çağrılarını anlamlı buluyorum fakat ben şu anda CHP üyesi değilim. O çağrıyı bana değil Genel Başkanlarına yapmalılar. Arkadaşlar CHP'nin tüzüğü anti demokratikleştirilirken siz ne yaptınız? Sesinizi çıkardınız mı? Saraya giden CHP'li yalanını ortaya attıklarında ne yaptınız? Gıkını bile çıkarmayanlar, koltuk derdine düşenler bugün bana demokrasiden bahsedemezler. Geçmişteki tavırlarını hatırlatırım onlara. Siz benim arkadaşımsınız, beraber çalıştık. Birinizden bir tepki görmedim. Bu yüzden çok inandırıcı gelmiyorlar bana."

BAKANLIK VERİLECEĞİ İDDİASINI YALANLADI

İnce, kendisine bakanlık verileceği iddialarını da yanıtlayarak, “Cumhurbaşkanlığı için imza toplamaya başlandığında Milli Eğitim Bakanlığı teklif edilecek gibi haberler duyuyoruz. Bu haberler neden çıkıyor? İmza toplama sürecini engellemek için. Bizim kimseden bakanlık falan beklentimiz yok. Bugün gene bir gazeteci arkadaşımız görüşmeler sürüyor, anlaşma sağlanacak gibi haberler yazmış. Bunlar tamamen palavra. Benimle bir ilişki kuran olmadı görüşme talebi de olmadı” şeklinde konuştu.