Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Adam kazandı” ifadesiyle özdeşleşen 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi için, “Seçime hazırlanmayı iyi götürdüm fakat yenilgiyi iyi yönetemedim” dedi.

Muharrem İnce’den “Adam kazandı” özeleştirisi: Yenilgiyi iyi yönetemedim

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Adam kazandı” ifadeleriyle hatırlanan 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlarla ilgili özeleştiri yaptı.

YouTube’da Armağan Çağlayan'ın sunduğu “Zor Ama Sor” adlı programa konuk olan İnce, Recep Tayyip Erdoğan karşısındaki adaylığının 4 Mayıs 2018 günü açıklandığına işaret ederek, CHP’nin bu konuda geç kaldığını savundu.

“Zaman içinde gördük ki müthiş bir kampanya götürdük” ifadelerini kullanan İnce, sözlerine şöyle devam etti: “Bir anketçi, bütün sonuçları öngördü. Kaybediyorsun ilk turda dedi. Çok iyi götürdün ama zaman yetmiyor dedi, oy oranıma kadar söyledi. Söylediklerinin tümü tuttu. Çok güzel bir kampanya götürdük, seçime hazırlanmayı iyi götürdüm fakat yenilgiyi iyi yönetemedim.”

“AMBARGO UYGULANAN SİYASETÇİLERDEN BİRİYİM”

İnce, değerlendirmelerine şöyle sürdürdü:

“Medyanın yüzde 90'ı iktidarın, yüzde 10'u muhalefetin elinde. Muhalefete laf söyleyince yüz 90'da haber oluyorsunuz, yüzde 10'da olamıyorsunuz. Ben bir basın toplantısı düzenliyorum, kim gelirse ona konuşuyorum. Cımbızlıyorlar orada, iktidara 100 kelime laf ediyorsunuz muhalefete de 2 kelime laf ediyorsunuz manşetten veriyorlar. Türkiye'de ambargo uygulanan siyasetçilerden birisi benim. Hem iktidar medyası ambargo uyguluyor hem muhalefet medyası... A Haber niye seni veriyor diye soracaklarına Halk TV seni neden vermiyor diye sormalılar.”