Muharrem İnce, "1000 Günde Memleket Hareketi"ne destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi, "Hakkımda yaptığı yorumlar hükümsüzdür" dedi.

Muharrem İnce'den Bahçeli'ye yanıt: Yorumları hükümsüzdür

"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıklayan Muharrem İnce, kendisine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

İnce açıklamasında Bahçeli'nin kendisi hakkında yaptığı yorumların hükümsüz olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan İnce, "Sayın Devlet Bahçeli 'Muharrem İnce CHP içinde Atatürk’e dönüşü başlatacaktır' dedi. Ancak kendisi desteklediği hükümetin Atatürk’e dönüşünü başlatamadığı, Atatürk’e beddua eden Diyanet İşleri Başkanını görevden aldıramadığı için hakkımda yaptığı yorumlar hükümsüzdür" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1000 Günde Memleket Hareketi"ni duyuran Muharrem İnce'ye destek vermiş ve "4 Eylül’de, Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır" demişti.

Bahçeli, şu açıklamayı yapmıştı:

"Sayın Muharrem İnce 2018 yılından beri kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamalara maruz kaldı. Gördüğümüz kadarıyla haksızlıklara ve ayrımcılığa uğradı. Parti kurur mu kurmaz mı bilemiyorum, ama bildiğim ve tespit ettiğim husus şudur: 4 Eylül’de, Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarf edecektir.

Anlaşılan odur ki, bin günde memleket parolasıyla Atatürk’ü ve kurucu değerleri hareketinin mihveri yapacağı anlaşılmaktadır. CHP’nin içişlerine bizim karışmamız elbette doğru olmayacaktır. Ama gördüğümüz gerçekler de bunlardır. CHP’de Atatürk’ün ahı tutmuş, geçmişe özlem yeşermiş ve yükselmiştir. Artık taşeron ve teslimiyetçi bir zihniyetin geldiğimiz bu aşamada işi oldukça zordur."

İNCE '1000 GÜNDE MEMLEKET HAREKETİ'Nİ DUYURMUŞTU

Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas'tan "1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıkladı. İnce'nin açıklamasında şunları söylemişti

>> Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız.

>> Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok.

>> CHP'nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olması demek. Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksanız ben buna CHP iktidarı demem.