Muharrem İnce'den 'Barış Atay' tepkisi

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, tiyatro sanatçısı Barış Atay'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmasını tepki gösterdi. İnce, "İnsanların tweet attılar diye atar topar gözaltına alınmaları, demokrasi iddiasındaki bir ülkeye yakışmıyor" dedi.

Atay'ın gözaltına alınmasına ilişkin www.cumhuriyet.com.tr’ye açıklama yapan İnce, sadece fikir beyan ettiği için insanların gözaltına alınmasını doğru bulmadığını belirterek “Öncelikle Barış Atay’ın gözaltına alınması yanlış onu söyleyeyim. Bu ülkede herkes özgürce görüşlerini dile getirebilmeli. İnsanların tweet attılar diye atar topar gözaltına alınmaları, demokrasi iddiasındaki bir ülkeye yakışmıyor" dedi.

Kendisinin Atay gibi düşünmediğini ve “Devri sabık yaratmayacağım” diyen İnce, "Bu ülke siyasetçilerin birbirine yönelik ’Seni Yüce Divan’a göndereceğim’ tehditleriyle çok zaman kaybetti. Ben siyasetçiyim. Yapmam gereken mevcut siyasetçileri tehdit etmek değil, adil bir yargı düzeni kurmaktır. O yargı gerekirse eskiden görev yapanların, gerekirse de beni yargılar..” değerlendirmesinde bulundu.