Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisini destekleyen sosyal medya hesaplarına yönelik eleştiriler ardından Elon Musk’a yazdı, “Varsa, tüm adayların hesaplarından bot hesapları silebilir misiniz?” dedi.

Muharrem İnce’den Elon Musk’a ‘bot hesap’ talebi
Fotoğraf: DepoPhotos

Memleket Partisi Genel Başkanı ve partinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, kendisini destekleyen bazı Twitter hesaplarının ‘bot hesap’ olduğuna yönelik iddia ve eleştiriler ardından platformun sahibi Elon Musk’tan talepte bulundu.

Twitter hesabından Elon Musk’ı etiketleyerek bir tweet atan İnce, “Sevgili Elon, rakiplerim Twitter'da beni takip eden ve destekleyen gençleri ‘bot’ hesaplar olarak suçluyor. Gerçeğin ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Varsa, tüm adayların hesaplarından bot hesapları silebilir misiniz? Teşekkürler” diye yazdı.

İNCE’Yİ DESTEKLEYEN HESAPLAR KİM?

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığının açıklanması ardından Twitter’daki kampanyalarda bazı ‘bot hesaplar’ın bulunduğuna yönelik bulgular tespit edilmişti. İddialara göre İnce’ye yönelik desteğin bir kısmının organik ancak bir kısmı ise bot hesaplardan geliyor. Bot hesapların Millet İttifakı’ndan oy çalmak için AKP tarafından yönlendirildiği de iddialar arasında.

Bugün, iki gazeteci de köşe yazılarında bu konuya değindi.

Karar yazarı Akif Beki, "Muharrem İnce'nin kukla aşıkları" başlıklı yazısında "Muharrem İnceye Aşığız" etiketine desteğin bot hesaplardan geldiğini ifade etti. Bot hesapların Fake Trend Alert'e yakalandığın fakat bu hesapları kimin yönettiğinin anlaşılamadığını belirten Beki, "Bir merkez, trollerini salarak aşka davet ediyor ve bu aşk çağrısına icabet eden sürüyle kukla varsa... İpleri tutan kukla ustası başka kim olacak, muhalefeti bölecek bir adaya aşkın kabarmasından kim yararlanacaksa odur" diye yazdı.

Fatih Altaylı ise "Sonunda çok güler miyiz!" başlıklı yazısında Muharrem İnce'ye sosyal medya desteğinin bir komplo teorisine dönüşmekte olduğunu ifade etti, bir kısmı organik olan bu desteğin yanı sıra AKP’li hesapların da İnce'ye "gaz verdiğini" ileri sürdü. Altaylı, "Bu hesapların kim olduğu sır falan değil. Başında 'Aslan' gibi bir adam var ve troll hesaplar buna bağlı. Harekete geçtikleri anda çok yoğun bir etkileşim sağlayabiliyorlar. İstediklerini kısa süreliğine de olsa trend haline getirebiliyorlar" diye yazdı.