Muharrem İnce, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulundu. İnce'nin paylaştığı videoda 24 Haziran 2018'de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı bir mitingde, "Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8, 10 lira" ifadelerini kullanıyor

Muharrem İnce'den Erdoğan'a videolu dolar göndermesi

Hafta başından bu yana sert bir şekilde yükselişe geçen dolar/TL kuru, 7,24'teki tarihi seviyeyi geçti.

Muharrem İnce, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulundu.

İnce'nin paylaştığı videoda Erdoğan, "Türkiye'nin kaderi üzerinde, dikkat ederseniz ülkemize yönelik ekonomik saldırılar daha ziyade döviz gibi, faiz gibi makro dengeler üzerinden yapılıyor. Şu 24'ünü hayırlısıyla bir atlatalım. 24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" ifadelerini kullanıyor.

24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı olan Muharrem İnce ise, bir mitingde yaptığı konuşmada "Bir şey söyleyeyim mi size; Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8, 10 lira" diyor.

Muharrem İnce'nin paylaştığı video şöyle:

"TÜRK LİRASI DOLAR KARŞISINDA 2020'DE YÜZDE 22 DEĞER KAYBETTİ"

Twitter hesabından açıklamasına devam eden İnce, şunları söyledi:

"AKP iktidara geldiği gün (4 Kasım 2002) dolar kuru 1.67 TL

Dolara yatırım yapan yaya kalır dediği gün dolar kuru 2.6 TL

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildiği gün (25 Haziran 2018) dolar kuru 4.63 TL

2 Ocak 2020 dolar kuru 5.95 TL

Bugün dolar kuru 7.23 TL"

"Türk Lirası dolar karşısında sadece 2020 yılında yüzde 22 değer kaybetti" diyen İnce, "ABD’ye, İngiltere’ye maske gönderip şirin gözükerek sıcak para ihtiyacını çözmeye çalışana dünya lideri diyenlerin kafa yapısına hayranım" ifadelerini kullandı.

DOLAR REKOR KIRDI

Hafta başından bu yana sert bir şekilde yükselişe geçen dolar/TL kuru, 7,24'teki tarihi seviyeyi geçti.

Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Merkez Bankası'nın swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, gece yarısı 7,20 liraya kadar tırmandı. Kur, 7.25 seviyesine kadar çıkarak rekor kırdı. Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018'de 7,24 ile görülmüştü.