"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıklayan Muharrem İnce çalışmalarına başlıyor. İnce paylaşımında Memleket Hareketi otobüsünün fotoğrafını paylaşarak 4 Eylül'de yola çıkacaklarını duyurdu.

Muharrem İnce'den 'Memleket Hareketi' paylaşımı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) son cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, "Memleket Hareketi 4 Eylül Cuma Günü saat 10.00’da Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan yola çıkacak" açıklamasını yaptı.

"1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıklayan Muharrem İnce çalışmalarına başlıyor.

Twitter hesabından açıklama yapan İnce, "Memleket Hareketi 4 Eylül Cuma Günü saat 10.00’da Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan yola çıkacak" dedi.

İnce paylaşımında, "Bu uzun yolculuğun ilk adımına bütün yol arkadaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla bekliyoruz. Memleket Hareketi Türkiye’nin Bereketi" ifadelerini kullandı.

İnce, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 9,9 küçüldüğünün açıklanmasının ardından bir paylaşım daha yaptı.

"Ekim Eylülden, Kasım Ekimden daha iyi olacak, Türkiye uçacaktı" diyen İnce, "Türkiye ekonomisi 2. çeyrekte %9,9 küçüldü. Bir zamanlar 12 bin dolar olan kişi başı gelir şimdi 9 bin dolara geriledi. Her aile 90 bin lira fakirleşti. Bunun hesabını sormak için yollara düşüyoruz" dedi.

Muharrem İnce, 15 Ağustos tarihinde Ankara'da düzenlediği basın toplantısında "1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıklamıştı. İnce'nin açıklamasında şunları söylemişti:

>> Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız.

>> Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok.

>> CHP'nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olması demek. Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksanız ben buna CHP iktidarı demem.