Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisindeki istifalara ilişkin, "Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekili adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek, bunun bir tane gerekçesi olabilir" iddiasında bulundu.

Muharrem İnce'den partisindeki istifalara ilişkin açıklama: Bize operasyon çekmek istiyorlar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisindeki üst düzey ayrılıklara ilişkin açıklama yaptı.

İnce, yeniden belde statüsüne kavuşan ve 3 Temmuz'da belediye başkanlığı seçimi yapılacak Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesini ziyaret etti.

Gazetecilere konuşan İnce, partisinde yaşanan istifalara değindi.

"Memlekete 20 yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları, Memleket Partisi'ne operasyon çekmekte çok mahirler" iddiasında bulunan İnce, "Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekili adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek, bunun bir tane gerekçesi olabilir. Yine tıpış tıpış oy verdirilecek bir aday hazırlıyorlar demek" diye konuştu.

"Dimdik ayaktadır partimiz" diyerek devam eden İnce, "Göreceksiniz, Türkiye'nin umudu biz olacağız. Türkiye'ye üçüncü bir seçeneği biz sunacağız, biz sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi'nde Parti Meclisi ve MYK'de görev yapan 6 kişi istifa etmişti. İstifa edenler arasında Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer de bulunuyordu.