CHP'li Muharrem İnce, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin kendisi hakkındaki hayali haberine sert tepki gösterdi: "İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış."

Muharrem İnce'den Sabah'ın hayali haberine sert cevap

CHP'li Muharrem İnce, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin kendisi hakkındaki hayali haberine sert tepki gösterdi.

Sabah gazetesinin söz kosunu 'haberinde' Muharrem İnce'nin sosyal medya hesabından yapmayı düşündüğü paylaşımı yazdı. Haberde, paylaşımın engellendiği iddiasında bulunuldu.

Haberde şu iddialar yer aldı:

"CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, "Muharrem Bey herkesin yerine gider" şeklindeki sözlerine İnce çok öfkelendi. İddiaya göre; İnce sosyal medya hesabından "Sen domuz eti yemeye devam et. Biz Ayasofya'da namaza gideriz" şeklinde paylaşımda bulunmayı düşündü. Ancak son anda partinin üst düzey yöneticileri tarafından engellendi."

"REZİL BİR HABER"

Muharrem İnce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sabah gazetesine sert tepki gösterdi. İnce paylaşımında, "İktidar medyası niyetimi okumuş, aklımdan geçenleri benim yerime düşünmüş, dibin dibi rezil bir habere imza atmış. Bunun sonu telepati, kahvenin dibi, telve veya papatya falıdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ayasofya'nın ibadete açılması kararının ardından CHP'li Muharrem İnce, davet gelmesi halinde Ayasofya'nın ibadete açılacağı gün namaz kılmaya gidebileceğini söylemişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldiği buluşmada, "Davet gelirse Ayasofya'ya namaz kılmaya gider misiniz?” şeklindeki bir soruya "Muharrem Bey herkesin yerine gider" yanıtını vermişti.

İnce, Kaftanvıoğlu'na yanıt vererek, "Ben bu partinin gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yapmış birisiyim. CHP kültürünü ve parti terbiyesini iyi bilirim. Onun için partimizin il başkanı ile basın önünde tartışmaya girmem. Takdir kamuoyunun ve partililerin vicdanına aittir” ifadelerini kullanmıştı.