Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sembolik cumhurbaşkanı' ve 'parlamenter sistem' söylemlerine ilişkin, "Dere görmeden paça sıvanmaz. Sayın Genel Başkan ile de basın üzerinden konuşmam" dedi.

Muharrem İnce'den 'seçim' değerlendirmesi: Dere görmeden paça sıvanmaz

Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Kütahya'yı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sembolik cumhurbaşkanı' ve 'parlamenter sistem' söylemlerini değerlendiren İnce, “Dere görmeden paça sıvanmaz. Sayın Genel Başkan ile de basın üzerinden konuşmam, gerekirse yüz yüze konuşuruz" şeklinde konuştu.

DHA'nın aktardığına göre, İnce, cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olup olmayacağı sorusunu ise “Bilemiyorum. Siz fal bakıyorsunuz, ben fal bakmayı sevmem. Ben bilime, fiziğe inanıyorum. Seçim yoksa ortada aday da yoktur" diye cevapladı.

NE OLMUŞTU?

Halk TV'de Şirin Payzın'ın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"Cumhurbaşkanı olacak adayımız bir süre sonra sembolik olacak. Parlamenter sisteme geçeceğiz. Denetlenebilir olacağız. Sayıştay'ı evrensel kurallarla donatacağız. Hesap vermekten korkmayan bir iktidar olacağız"demişti.

Kılıçdaroğlu, 'Abdullah Gül aday olacak mı?' sorusuna da şöyle yanıt vermişti:

"Sayın Gül, en son kız kardeşimin vefatı dolayısıyla aradı. Başka zamanlarda da görüşmelerimiz de oldu. Abdullah Gül Türkiye siyasetinin önemli bir ismi, bunu kabul etmek gerekir. Ben bir soruya cevaben, "Neden Abdullah Gül'den korkuyorlar?" dedim. Sonra kıyamet koptu. Bizim şu anda bir adayımız yok. Böyle bir teklif yok. Bizim belediye başkanlarımız da görevlerini yapıyorlar, yapacaklar. Şu aşamada cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları gereksiz. Bence şu an Türkiye'de asıl konuşulması gereken konu ekonomidir."