Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerekir. Doğrusu odur" dedi.

Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerekir

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir dizi ziyaret için Eskişehir’e geldi. Eskişehir programında ilk olarak Tasigo Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İnce hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Ekonominin kitabını yazdığını söylüyordu, ekonomik çöküşün kitabını yazmış. Kitap yazmayı deneyeceğine keşke kitap okumayı deneseydin memleket bu hale gelmezdi" dedi.

Cumhuriyet tarihinde görülmediği kadar bir büyük karmaşa yaşandığını ifade eden İnce, "Sayın Erdoğan, 'Merkez Bankası Başkanım’ diye hitap ediyor. O ‘m’ harfinin bağımsız olması gereken kurumun başkanına başkanım diye sanki Eskişehir Tepebaşı Belediye başkanına hitap eder gibi hitap etmesi bize milyar dolarlara mal oluyor" dedi.

İktidarın ülkeyi 19 yılın sonunda duvara toslattığını savunan İnce, şunları söyledi:

"3 kez denediği ve sonuç alamadığı şeyi ısrarla denemeye devam ediyor. Akıllı insanlar da hata yapabilir. Ama akıllı insanlar aynı hatayı 3 kez yapmazlar. Çin modeli diyorlar, ekonomik kurtuluş savaşı diyorlar. Aslında verdikleri bir savaş var koltuk savaşı veriyorlar. Dolar 20 yılda 10 kart arttı. 20 yıl önce iktidara geldiler ve dolar 10 kat arttı. Son 4 yılda dolar 4 kat arttı, son 1 yılda dolar 2 kat arttı. Ekonominin kitabını yazdığını söylüyordu, ekonomik çöküşün kitabını yazmış. Kitap yazmayı deneyeceğine keşke kitap okumayı deneseydin memleket bu hale gelmezdi.

Şimdi olağanüstü hali konuşuyorlar. Onlara tavsiyem, olağanüstü hali konuşacağınıza olağanüstü tasarrufu konuşun, olağanüstü liyakati konuşun, olağanüstü ciddiyeti konuşun, olağanüstü bilimi konuşun, olağanüstü hukuku konuşun. Bunlar olursa memleket düzlüğe çıkar. Ekonomi bir bilimdir bilim. Siz inançlarınızla teolojik sözcüklerle ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız dünyanın bir başka yerinde bulursunuz kendinizi."

"NEDEN BİZ KALMIYORUZ ONLAR KALIYOR"

muharrem-ince-kilicdaroglu-nun-aday-olmasi-gerekir-955886-1.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik soruyu da yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerekir. Doğrusu odur. Ben Muharrem İnce olarak ve Memleket Partisi olarak biz ilkeli siyaseti savunuyoruz. Dün ne diyorsak bugün o. Bir partinin genel başkanının Cumhurbaşkanı adaylığından geri durmaması lazım çünkü sistem ortada. Ülkeyi yöneteceksen, Cumhurbaşkanı yönetecek, Başbakanlık makamı yok şimdilik, olmayan makama da aday olunmaz. İkinci tura hangisi kalırsa hangisini desteklersin? Ya neden biz kalmıyoruz, onlar kalıyor. Tabi ki bu iktidardan kurtulmak istiyoruz ama bizi de bir kalemde eledin attın. İkisini ikinci tura bıraktın. Birinci turda biz neden almayalım? Ya da ikinci tura biz neden kalmayalım?" (ANKA)