Yeni bir hareket başlatacağını duyuran Muharrem İnce, kişisel Twitter hesabında "Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz" diyerek mail adresi paylaştı.

Muharrem İnce mail adresi verdi

CHP'den ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, bugün yol haritasını açıkladı ve 'Memleket Hareketi' başlatacağını duyurdu.

4 Eylül'de yola çıkmaya hazırlanan İnce, kişisel Twitter hesabında da "Memleket Hareketi’ne görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Birlikte başaracağız" diyerek bir mail adresi paylaştı.

MUHARREM İNCE NELER SÖYLEDİ?

Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında "1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıkladı. İnce'nin açıklamasında şunlar öne çıktı:

>> Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız.

>> Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok.

>> CHP'nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olması demek. Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksanız ben buna CHP iktidarı demem.