Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Nisan ayından itibaren süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacak. Et korkunç pahalanır, bu kafayla giderseniz" dedi.

Muharrem İnce: Nisan ayından itibaren süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacak

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, nisan ayından itibaren süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacağını söyledi.

İnce, Yalova’da basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Aralık ayına kadar ‘nas’ deyip durdu Erdoğan, şimdi unuttu" diyen İnce, "8.65’te, dolar üzerinden borçlandı Türkiye, bu tefeci bile ötesindedir. Tahtakale’ye gitsen daha ucuza borçlanırsın. İşte bu Erdoğan’ın itibarıyla, Türkiye’nin itibarıyla ilgili bir durumdur. Sıfırla borçlanan, 1’le borçlanan ülkeler var; Türkiye 8.65’le borçlanıyor. Bu kötü yönetimin, bu hukuksuzluğun, bu tek adamlığın sonucudur. Devlete, yargıya, merkez bankasına, TÜİK’e; devletin tüm kurumlarına güven kalmadığı için bu durumdayız. Son noktadayız artık, uçurumun kenarındayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 20 yılda tarımı bitirdiklerini belirten İnce, "Savaşta olan Ukrayna’dan, Rusya’dan gelecek gemileri dört gözle bekliyoruz. Ne bekliyoruz; buğday bekliyoruz, ayçiçeği bekliyoruz. Buğdayın anavatanı olan Türkiye’de yaşayan insanlar bekliyor. Rusya’dan, Ukrayna’dan buğday gelmesi sevinilecek bir durum değildir, utanılacak bir durumdur" diye konuştu.

"Şimdi süt, sütte bir problem var. 4.70 liraydı süt, 5.70 yaptılar" diyen İnce, şunları söyledi: "Olmaz kardeşim hatalısınız, yanlışsınız. Yemin kilosu 6 liraydı, 7 lira oldu. 1 kilo sütle 1,5 kilo yem almak lazım, 1 kilo yetmez, 1 kilo bile alamıyor Türkiye’de. Bunun oranı dünyada çiftçinin para kazanabilmesi için, üreticinin işini sürdürebilmesi için 1 kilo sütle 1 buçuk kilo yem alması lazım. Bunu alamazsa inekleri keser, inekleri keserse süt daha da pahalanır. Yakında dışarıdan süt alırız biz. Yetmez 5,70. Yemin kilosu 7 liraysa, sütün litresi 7 lirayı geçmek zorundadır, 10 lira olmak zorundadır. Bu olmuyorsa üretemez çiftçi."

Nisan ayından itibaren süt ürünlerinde korkunç bir pahalılık olacağını kaydeden İnce, "Bunu görüyorum, müneccim değilim. Et korkunç pahalanır, bu kafayla giderseniz. Türkiye’de 536 bin kişi tarım sigortası ödüyor. Bu yetmez. Mültecilerle birlikte 90 milyon kişi var. 536 bin kişi 90 milyona bakamaz. Çiftçiye destek olmaya mecburuz" ifadelerini kullandı.

(ANKA)