"Saraya giden CHP'li" haberleri üzerine çeşitli iddiaların hedefi olan Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında "Ortada bir tezgah var, bir komplo var. Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir. Mutlaka hesaplaşacağız," dedi. İnce, Kılıçdaroğlu'na da 'şaşırmadım' sözleri nedeniyle bir açıklama yapma çağrısında bulundu

Muharrem İnce: Ortada bir komplo var, hesaplaşacağız

Muharrem İnce, "Saraya giden CHP'li" haberleri üzerine kendisine yöneltilen iddialar ile ilgili Yalova'daki evinde basın toplantısı düzenledi.

İnce, "CHP içindeki çete kim?" sorusuna "Aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler" yanıtını verdi.

İnce, basın toplantısına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı.

"Bu yalan haber çıkınca tezgah olduğunu hissettim," diyen Muharrem İnce şöyle devam etti;

"Kılıçdaroğlu’na ‘birlikte açıklama yapalım’ dedim. Haber gelmedi. Bu açıklamayı CHP Genel Merkezi’nde Sayın Kılıçdaroğlu’yla birlikte yapmamız lazımdı. Ortada bir tezgah var, bir komplo var. Bunun sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. CHP 82 milyona bunu anlatmalıdır. Bunu açıklamalıdır. Bu tezgahı kim kurdu? Temiz siyaset için bu tezgah temizlenmelidir.

"8 DAKİKA 18 SANİYE KONUŞTUK"

Sayın Genel Başkan katıldığı TV programında, 'Şaşırmadım, doğrudur' dedi. Eyvah dedim. Kriz anında doğrul yönetilmeyecek bu parti dedim. Aynı Atatürk resmini kim indirdi indirmedi tartışmasına benzeyecek. Genel Başkana "Geleyim yanınıza açıklama yapalım" dedim. "Ben sana haber vereceğim" dedi, haber vermedi. Doğrusu bu açıklamayı 21'inde beraber yapmaktı. Ben partimi gözüm gibi sakınırım. Sayın Genel Başkan 11.37'de bana dönüş yaptı. 8 dakika 18 saniye konuştuk. Burada bir yalan var, birlikte görüntü verelim. O kişi ben değilim dedim. Ben aradım görevimi yaptım.

Muharrem İnce 2018 24 Haziran akşamından beri bir iftira kampanyası ile karşı karşıyadır. Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir. Bir başka çağrım Sayın Genel Başkanı’dır. ‘Şaşırmadım’ dediniz. Açıklamalısınız. ‘Saray komplosu’ deyip bu işin içinden çıkamazsınız. Saray bu memlekete çok kötülük yapmış olabilir ama bunun neresinde Saray var?

Partinin sözcüsü ağzını açmadı daha. Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağlıyor. Kim oluyorsunuz da siz beni savunmuyorsunuz? “Muharrem İnce böyle gizli bir görüşme yapmaz, iftira atıyorsunuz” deseler içim yanmazdı.

Beni yıpratmak için harcadıkları enerji AKP'ye harcasalar emin olun iktidar olurduk. Bu komployu tezgahı ortaya çıkarır, cezalandırır. Kompluyu kuranları partiden atarsak yeniden şahlanır arınırız.

Mutlaka hesaplaşacağız. Bu hesabı görmeden yürüyemeyiz. Helalleşmeyi de mutlaka sağlayacağız.

Bana oy veren vermeyen 80 milyonun vicdanına sesleniyorum; Ben bunun neresindeyim?

Adımı haber yaptırmak günah değil mi? 41 yıl sonra 30 barajını ben aştırmadım mı? Meydanları beraber umutla doldurmadık mı? Kendiniz aday olamadınız, mecbur kaldınız aday yaptınız?

Bugün dedikodu yapanlar, otobüsüme binmek için torpil yapmadınız mı? Ne yaptım ben size? Size ne kötülük yaptım ben? Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz! Ben bu partinin her kademesinde bulundum. Size bütün samimiyetimle söylüyorum, hiçbir ikbal derdinde değilim.

80 yaşında yalan yazıyor bi gazeteci. Torunuma buraya çıkarken şunu dedim; Mücadelem senin için. Şu tarlada inek otlatıyordum. Ben burada inek otlatırken ben başardım zaten. Köy çocukluğundan buralara geldim... Derdim ülkem, çocuklarımız.

Bu ülkenin Atatürkçülerine, samimi Müslümanlarına, işsizlerine, geçinemeyen emeklilerine, sağcılarına, solcularına sesleniyorum. Ben aynı noktadayım, ben sizin bildiğiniz Muharrem İnce'yim. Öfkesini de sevgisini de önünüzde yaşayan Muharrem İnce'yim.

SORU-CEVAP

Muharrem İnce’nin açıklamalarının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere seyahatinde kumpasın planlandığı ile ilgili bir soruyu cevaplayan İnce, şunu söyledi:

“O bir komplo teorisidir. Buna inanmam ben. İngiltere’ye kadar gitmenize gerek yok. Bu Muharrem İnce Saray’a gitti iddiası gibi palavra bir haber.”

İnce, "CHP'de mi devam edecek misiniz?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Ben mücadelemi CHP'de yapacağım. CHP benim için yaşam şeklidir.

Talat Atilla açıklamalıdır. Sayın Genel Başkan, Talat Atilla'ya 'açıklamanı yap' demelidir. Saray açıklamasını yaptı. Şimdi Talat Atilla açıklamalıdır, "Bu CHP'lidir"
Hangi CHP'li ile konuşmuş, çevresini 48 saatte çözeceksiniz. 2 günde partiden atacaksınız. Bunun çaresi bu.

Benim partililiğimi tartışacak bir Allah'ın kulu yoktur. Parti kapatılsın vakıf yapılsın diyenler benim partiliğimi sorgulayamaz. Sayın Genel Başkan ne dedi; "Biliyorum, şaşırmadım,"

Erdoğan nasıl kandırılmışsa, bizim Genel Başkan da kandırılmış. Ne biliyorsunuz? dedim. Cevap vermedi.
'Bak Genel Başkanım dedim yapma etme yara alacağız' dedim."

Muharrem İnce, "CHP içindeki çete kim?" sorusuna "Aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

SÖZCÜ yazarı Rahmin Turan, 20 Kasım tarihli köşe yazısında “9 Kasım’da bir CHP’linin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazmıştı.

İddianın gündemde bomba etkisi yaratmasıyla birlikte Rahmi Turan, “söz konusu CHP’linin Muharrem İnce olduğunu” öne sürmüştü.

Rahmi Turan, haberi aldığı kaynağın kimliğini gizli tutarken, gazeteci Talat Atilla, Odatv’ye “Haber kaynağı ben değilim. Bunu söyleyenleri mahkemeye vereceğim” şeklinde demeç vermişti.

SÖZCÜ yazarı Turan ise bu beyan üzerine yine sozcu.com.tr üzerinden “Saray’daki CHP’li” yazısındaki bilgi kendisine Talat Atilla’nın verdiğini açıklamıştı.