Yeni parti kurma iddialarıyla gündemde olan CHP’li Muharrem İnce, Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. İnce, "Ankara'ya gidiyorum, perşembe sabahı açıklama yapacağım" dedi.

Muharrem İnce: Perşembeye kadar bekleyin

Parti kuracağı yönündeki iddialarla gündeme gelen Muharrem İnce, Ankara'ya doğru yola çıktı.

İnce, yaşadığı Yalova’nın Elmalık köyünden yola çıkarken DHA'ya açıklamalarda bulundu.

'Yolculuk nereye?' sorusuna İnce, "Ankara'ya gidiyorum. Perşembe sabahı açıklama yapacağım. Perşembeye kadar bekleyin. Şimdi yola çıkıyorum" dedi.

muharrem-ince-persembeye-kadar-bekleyin-767256-1.

"PARTİ KURMUYORUM, HAREKET BAŞLATIYORUM" DEMİŞTİ

Muharrem İnce, yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin ilk kez Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya konuşmuştu.

İnce yeni parti iddialarına ilişkin, “Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum" demişti.

İnce, “Nereye, yeni bir partiye doğru mu bu yol?” sorusuna ise, “Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber" şeklinde yanıt vermişti.

"Oyları böldüğü" eleştirilerine yanıt veren Muharrem İnce, “Yahu bugünkü sistemde bölmek mümkün değil ki! Ben bir parti kurup gidip bunu Cumhur İttifakı’na mı eklemleyeceğim. Mümkün mü?” ifadelerini kullanmış ve şöyle demişti: "Bu sistemde bir bölen olmak mümkün değil. Yüzde 51 lazım. Ben gidip AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na katılmayacağıma göre demek ki bir şeyi bölmüyorum. Zaten akıl var, izan var. De ki ben gittim Cumhur İttifakı’na. Yahu 1 tek taraftarımı, bir tek kişiyi oraya götürebilir miyim? Ben AK Parti karşıtı olarak bir anlam ifade ediyorum. AK Parti’ye bir kişi bile götüremem ki."