Muharrem İnce, Sakarya'da

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da halkla buluştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken "Bir uzuv fazla büyür, bir uzuv az büyürse ortaya bir ucube çıkar" dedi. İnce, 24 Haziran'dan sonra Türkiye'yi bir bütün olarak büyüteceklerini söyledi.

"Bu iş birinci turda bitecek"

Muharrem İnce, çocuk bezinden yüzde 18 KDV alınmasını da eleştirerek, "Erdoğan meydanlara gelip '3 çocuk yap, 5 çocuk yap' diyor. Çocuğun bezinden yüzde 18 KDV alıyorsun, sonra '5 çocuk yap' diyorsun. Senin görevin çocuk sayısını belirlemek değil senin görevin çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek." ifadelerini kullandı.

İnce, 4 Mayıs'ta kampanyaya başlarken seçimin ikinci tura kalacağını düşündüğünü vurgulayarak, "Ama bu 35 günde gördüm ki ikinci tura kalmıyor, bu iş birinci turda bitiyor." şeklinde konuştu.

Sakarya'da konuşan İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Bir çakma ekonomist var ya çakma ekonomist. Diplomasız ekonomist. İlk Nobel ekonomi ödülünü alan, ekonomist değildir, bir fizikçidir ödülü alan.
  • (Ekonomide kalkınma için) Bir uzuv fazla büyür, bir uzuv az büyürse ortaya bir ucube çıkar.
  • Aş diyorum, iş diyorum, demokrasi diyorum, o kıraathane diyor.
  • Son günlerde şaşkınım, bir cumhurbaşkanı adayı bu açıklamaları nasıl yapar. Belki yanında FETÖ'cüler var. 'Şehir hastaneleri çok güzel oldu' diyor, hastaya müşteri diyor. Çünkü yüzde 70 garanti verdiler. Hastalanmaya mecbursunuz diyor. Böyle bir kafa olabilir mi?
  • Rahmetli Erdal İnönü FETÖ'cüymüş. Gelsinler konuşalım diyor. O gelemez ama istersen sen gidebilirsin yanına. 'İsterlerse gelsinler konuşalım' dedin ya. Ben İnönü adına seninle konuşmaya var.
  • (Erdoğan'a televizyon çağrısı) Yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma.
  • Bana 'geometrik olarak çok ince değil' diyor bir kere ona geometrik olarak demezler, anatomik olarak derler.
  • İddialı adamaları severim. Yüzde 51.79'dan az oy alırsan sen de başkanlığı bırakacak mısın? Meydan boş değil. Unutma her kuşun eti yenmez.
  • İnce, konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "FETÖ'nün bizim dönemimizde büyüdüğü doğrudur, aldatıldık" dediği videosunu izletti. İnce, daha sonra sosyal medyada montajlanan fotoğraflarını gösterdi ve "Bunlar zavallı" diyerek tepki gösterdi.

    İnce, devamla şunları söyledi:

  • Meydan meydan gezip bunları anlatırken sosyal medyada camiyle benim fotoğraflarımı üst üste çakıştırıyorlar. Samsun'a gittim gençler sahneye bisiklet getirdi. Bunu camiiye monte etmişler. Sözde camide bisiklete biniyorum. Camide zeybek oynuyorum. Bunlar Müslüman mı? Bunlar sahtekar.
  • Biz gelmeden önce ambulansları köpekler çekiyordu dedi. Herhalde Sibirya'dan belgesel izledi. Biz iktidara gelmeden önce MR mı vardı diyor. Haklısın, yoktu. Biz fal baktırıyorduk, kurşun döktürüyorduk.
  • Mutfaktaki enflasyon yüzde 30'un üzerinde. Eğitimde son sıradayız. Zihniyet şatafat, savurganlık, israf. Biz zihniyeti yok edeceğiz. İsraf ekonomisinden İnsaf ekonomisine geçeceğiz.