Parti kurup kurmayacağı tartışılan CHP’li Muharrem İnce açıklama yaptı. Net bir ifade kullanmayan İnce, “Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” demekle yetindi.

Muharrem İnce sessizliğini bozdu ancak belirsizliği gidermedi

CHP’nin gerçekleştirdiği ve yeniden Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçildiği kurultay sonrası parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, sessizliğini bozdu; ancak konu özelindeki belirsizliği gidermedi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan CHP’li İnce, “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar” dedi.

Böylece İnce, parti kurup kurmayacağı konusunda net bir cevap vermemiş oldu.

“KURULUŞU HAKKâRİ’DE İLAN EDECEK” İDDİASI

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, 31 Temmuz’daki yazısında Muharrem İnce’nin kurultaydaki gelişmelerden sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığını, bunun sonucunda esas CHP ilkelerine bağlı bir parti kurulması kararı aldıklarını yazdı.

Bayer “İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor” diye belirtti.