Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeniden inceleme yapılacak. Yazıcıoğlu'na ait örnekler bir kez daha Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyası üçüncü kez Adli Tıp'ta: Kanda zehir ve karbonmonoksit aranıyor

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin dosyanın yeniden açılmasına karar verdi. Buna göre, soruşturma kapsamında Yazıcıoğlu'na ait örnekler incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesinin üzerinden 14 yıl geçti.

Kazada Yazıcıoğlu'nun dışında gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe'nin de öldüğü kazadaki sır perdesi hala kalkmadı.

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının kazadan önce bir zehre maruz bırakıldığı, helikopterin FETÖ talimatıyla ve askeri uçaklar tarafından düşürüldüğü, BBP'nin kurucu genel başkanının yanındaki çantanın ve helikopterdeki bazı kritik parçaların çalındığı iddialarının ardından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, karbonmonoksit ve zehir iddialarının net bir şekilde açığa çıkması için harekete geçti.

Başsavcılık, Yazıcıoğlu'na ait kan örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu 5. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından yeniden incelenmesine karar verdi.

Dosya ve örnekler 2023'ün ilk haftası Adli Tıp'a geldi ve inceleme başladı. Avukat Selami Ekici, soruşturma dosyası üzerinde "gizlilik kararı" olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu'ndan alınan kan örnekleri daha önce de iki defa Adli Tıp'ta incelenmişti.