Bakan Çavuşoğlu ve bazı AKP’li milletvekillerinin katıldığı muhtarlar buluşmasında Antalya’dan bir muhtarın yanında sevgilisini de götürdüğü, ziyaret noktalarında sevgilisini " Manavgat'ın kadın muhtarı" olarak tanıttığı ileri sürüldü.

Muhtar, Bakan’la görüşmeye sevgilisi olmadan gidemedi, ‘Manavgat’ın kadın muhtarı’ diyerek tanıttı
Fotoğraf: Antalya yerel basını

Antalya Muhtarlar Derneği ve Antalya Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen muhtarlar gezisinde, Bakan Çavuşoğlu ve milletvekilleriyle görüşmek için gittikleri Ankara'da Antalyalı muhtarın sevgilisi ile katıldığı ve söz konusu kadını ‘Manavgat’ın kadın muhtarı’ diyerek tanıttığı ortaya çıktı. Muhtarın sevgilisiyle katılmasını muhtarlar derneği üyeleri doğruladı.

Alanya.com'daki habere göre Antalya Muhtarlar Derneği ve Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Ankara gezisinde Antalyalı bir muhtar sevgilisini Manavgatlı kadın muhtarın adıyla ziyaret noktalarına akredite etti. Bu durumu Antalyalı diğer muhtarlar orada öğrenerek tepki gösterdiler. Sevgilisiyle giden Antalyalı muhtarın, tepki gösteren muhtarlara "Uzun süredir sevgilim" dediği ileri sürüldü. Manavgatlı kadın muhtarın bu konu hakkında haberi olduğunu ve Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olacağı iddia edildi. Antalyalı muhtarlar da yaşanan olaya tepki gösterdi. Dim TV mikrofonlarına konuşan Güllerpınarı, Değirmendere ve Çıplaklı muhtarları duruma tepki gösterdi.

Olayı anlatan Çıplaklı Mahalle Muhtarı Bekir Karakuş, “Bakan bey bizi yemeğe davet etti. Yemeğe milletvekilleri de katıldı. Bir muhtar kadın arkadaşıyla birlikte geldi. Kadının kim olduğunu sorduğumuz zaman bize Manavgat muhtarı olduğunu söyledi. Yemeğin ardından hep birlikte Bakan Çavuşoğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik. Meclise girileceği zaman bir muhtar, Manavgat’taki kadın muhtarı tanıdığını, o kadının muhtar olmadığını söyledi. Kadının kimliği ortaya çıktığı için meclise alınmadı. Daha sonra kadının Manavgat Muhtarı değil, bir muhtarın sevgilisi olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.