Urfa Akçakale’deki mahalle muhtarı Mehmet Şahin, okul yolunu yapmayan AKP’li Akçakale Belediyesi’ni Şanlıurfa Valiliği’ne şikayet etti. Şahin, valiliğe verdiği dilekçede, “Akçakale Belediyesi’nden yardımcı olması için istekte bulunduk. Akçakale Belediye Başkanının, yağmur yağmayacağını ve yağmur yağmayacağı için bu yolu düzenlemeye gerek olmadığını belirtip bizlere bu hizmetin verilmeyeceğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Muhtar, okul yolunu yapmayan AKP’li belediyeyi valiliğe şikâyet etti

HABER MERKEZİ

Urfa’nın Akçakale İlçesindeki Şahinler Mahallesi’nin Muhtarı Mehmet Şahin, okul yolunu yapmayan AKP’li Akçakale Belediyesi’ni Şanlıurfa Valiliği’ne şikâyet etti. Şahin, valiliğe verdiği dilekçede Akçakale Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Yalçınkaya’nın “Yağmur yağmayacağını ve yağmur yağmayacağı için de yolu düzenlemeye gerek olmadığını söylediği” için yolun yapılmadığını ifade etti.

Şahinler Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahin, Şanlıurfa Valiliği’ne verdiği dilekçede, “Şahinler Mahallesi olarak kış mevsiminin yaklaşması münasebetiyle toprak yollarımızın fazla olması ve akabinde yağmura dayalı çamur olma riskine karşı Akçakale Belediyesi’nden bu konuda yardımcı olması için muhtarlığımızca istekte bulunduk. Bulunduğumuz istek üzerine Akçakale Belediye Başkanının, yağmur yağmayacağını ve yağmur yağmayacağı için de bu yolu düzenlemeye gerek olmadığını belirtip bizlere bu hizmetin verilmeyeceğini söylediler” ifadelerine yer verdi.

Şahin, dilekçesinde konuyu valiliğe iletmek zorunda kaldığını belirterek şu ifadelere de yer verdi: “Konuyu üst makam olan valiliğe aktarmak zorunda kaldığımız ve bu yolun okul yolu olduğunu, kışın çocukların bu yolda sıkıntı yaşayacağını belirtmek isterim. Bun yolun kısa zamanda en basit şekilde onarılması ve okula giden çocukların kışın sorun yaşamaması adına talepte bulunmaktayım.”

muhtar-okul-yolunu-yapmayan-akp-li-belediyeyi-valilige-sikayet-etti-926107-1.

KEMAL SUNAL FİLMİNDEKİ GİBİ

CHP Milletvekili Mahmur Tanal ise Muhtar Şahin’in valiliğe verdiği dilekçeye ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Akçakale’de Şahinler’in muhtarı, yolu yapmayan AKP’li belediyeyi Şanlıurfa Valiliği'ne şikâyet etti. Dilekçede, Akçakale Belediye Başkanı'nın ‘yağmur’ cevabı yer aldı. Sanki belediyede yağmur yağacağını önceden hisseden personel var! Kemal Sunal filmindeki gibi.”