Salihli'ye bağlı Sağlık Mahallesi muhtarı Meryem Kuzu, yardımseverlerden topladığı 7 bin lira ekonomik durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi 30 kişinin mahalle bakkalına olan borcunu veresiye defterinden sildirdi

Muhtar yardım kampanyasıyla 30 ailenin bakkal borcunu ödedi

BERKAY SAĞOL

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nin kadın muhtarı Meryem Kuzu, Covid-19 salgınının yaşandığı günlerde dayanışma kampanyası başlattı. Başta mahallenin kadınlarından olmak üzere yardımseverlerden topladığı 7 bin TL'yle, 30 kişinin mahalle bakkalına olan borcunu ödedi.

Mahalledeki ekonomik durumu kötü olan insanlara bir nebzede olsa destek olmak için kampanyayı başlattıklarını söyleyen Kuzu, "Sağlık Mahallesi oldukça büyük bir mahalle. Mahallenin bir bölümünde gündelik işlere giderek geçimini sağlayan insanların sayısı çok fazla. Bakkala alışverişe gittiğim zaman insanların borçları dikkatimi çekti. Özellikle bu dönemde çok fazla kişi bakkala veresiye yazdırıyordu. Ben de o insanları görünce bir şey yapmam lazım diye düşündüm ve mahalledeki kadınlarla bu kampanyayı başlattık" dedi.

"DAYANIŞMAYI ÖN PLANA ÇIKARMAK İSTEDİM"

Dayanışma kampanyasına özellikle kadınların harçlıklarından arttırarak destek olduğunu söyleyen Kuzu, şunları söyledi:

"Kadınlar 5 TL, 10 TL demeden kenarı koyarak kampanyaya destek oldu. Sonra mahalledeki iş sahibi olan ve ekonomik durumu iyi olan insanlardan rica ettim ve onlarda destek oldular. Yaklaşık 10 gün çalışıp, derdimizi anlatarak 7 bin TL topladık. Ben de topladığımız parayı bakkala teslim ettim. Bakkaldan özellikle ailesi kalabalık olan ve günlük işe giden kişilerin borçlarının silinmesini rica ettim ve o şekilde 30 kişinin borcu silindi. Biz toplum olarak çok iyiyiz, yardımsever bir toplumuz ama maalesef son yıllarda başka bir yöne doğru sürükleniyoruz. Birazcık bu dayanışmacı yönümüzü ön plana çıkarmayı istedim. Böyle bir zamanda kenetlenerek birbirimizin yarasını sarmak çok güzel bir duygu. Kampanyaya çok ciddi bir ilgide oldu. O yüzden kampanyayı devam ettirmek istiyoruz."