Muhtarlara verilen maaş sözü unutuldu

HABER MERKEZİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhtar maaşlarına ilişkin eleştiride bulundu.

Torun, muhtar maaşlarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "İktidar yine sözünü tutmadı. Muhtar maaşları mart ayında da aynı kaldı. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, önce 19 Ocak’ta maaşların asgari ücrete yükseltileceğini açıkladı. Ancak bir ay sonra yatan şubat ayı maaşlarında hiçbir değişiklik olmadı. Erdoğan bu kez 8 Mart’ta söz vererek muhtarları bir kez daha umutlandırdı. Ama mart ayı maaşlarını gören muhtarlarımız, yine hüsrana uğradı."


CHP’nin muhtar maaşları konusunda hazırladığı kanun teklifine değinen Torun, muhtarlara seslenerek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız kanun teklifinde, maaşların 5 bin lira seviyesine yükseltilmesini istedik. Ayrıca muhtarların yetkilerini ve gelirlerini artırmak için birçok temel düzenleme hazırladık. Ancak kanun teklifimiz 15 Şubat’ta AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi. Görüyoruz ki, muhtarlarımızı sadece bir oy kapısı olarak gören bu iktidar, asla samimi değil" açıklamasını yaptı. Haber Merkezi