Etkisini her geçen gün artıran ekonomik kriz, muhtarlıklarda dikkat çekici biçimde kendini gösteriyor. İzmir’de çok sayıda muhtarlığa, icra ve boşanma tebligatları yağıyor.

Muhtarlıklar icra ve boşanma tebligatları ile doldu: Eskiden 10 tebligat geliyorsa şimdi 30-40'a çıktı

İzmir'de çok sayıda muhtarlık, icra ve boşanma tebligatlarıyla doldu. Sadece Konak'a bağlı Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı'nda yüzlerce tebligat birikti. Muhtar Yaşar Çavdan, "Eskiden haftada 10 tebligat geliyorsa şimdi 30-40 tane geliyor. Hepsi borç ve mahkeme tebligatları" dedi. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise Konak'taki tüm muhtarlıklarda durumun aynı olduğunu söyledi.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı, yüzlerce icra ve boşanma tebligatı ile doldu. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Muhtar Yaşar Çavdan, eskiden haftada 10 tebligat gelirken şimdi sayının 30-40'a yükseldiğini söyledi. Muhtar Çavdan, şöyle konuştu:

"Vatandaş alışveriş yapmış, ödeyememiş. Bununla ilgili borç ve mahkeme tebligatları geliyor. İnsanlar son iki yıldır işini, aşını kaybetti. Çok mağdur durumdalar. Boşanma noktasında olan, arayış içerisinde insanlar var. Kimi annesinin babasının emekli maaşını almak için anlaşarak boşanıyor, kimisi de geçim sıkıntısından dolayı boşanıyor. Bunlar günümüzün gerçeği. Hiçbirimizin Suriyeliler ve Afganlar gibi kaçacak bir memleketi yok. Kendi sorunlarımıza sahip çıkmak, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Son iki yılda ekonomik nedenlerden dolayı icra dosyaları, davaları, mahkemeleri ile ilgili tebligatlar var. Pandemiden dolayı insanlar işsiz kaldı. Eskiden haftada 10 tebligat geliyorsa şimdi 30-40 tane oluyor. İnsanların alım gücü çok düştü. Boyunlarını eğerek muhtarlığa geliyorlar. Tebligatı alırken yardım talebinde bulunuyorlar."

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da ilçede ziyaret ettiği 111 mahalle muhtarlığında da durumun aynı olduğunu belirtti. Gruşçu, şunları söyledi:

"Gittiğim muhtarlıklarda gördüğüm şey, icra ve boşanma tebligatları. Neden bunlar geliyor? Adliyede biriken bu dosyalar muhtarlıklar vasıtasıyla insanlarımıza ulaştırılmaya çalışılıyor. Bu acı tablonun sorumlusu kimdir? Memleketi bu hale kim getirdi? Kursağından bir lokma geçmeyen vatandaşım çoluğuna çocuğuna harçlık veremezken, evine erzak götüremezken, genç işsizliği ile mücadele etmek zorunda kalırken, bir yandan kepenk kapatan esnafım varken, bir yandan da hükümetin kredi çekip o borçlarını faiziyle ödemesini beklediği bir ortamdan bahsediyoruz. Maalesef bugünkü geçim derdiyle mücadele eden işçim, esnafım, emekçim, emeklim borçlarını ödeyemez hale geldi. Bırakın borç ödemeyi, evine erzak götüremez hale geldi. Muhtarlıklarımıza, evlerine erzak götüremeyen vatandaşların sosyal yardım talepleri geliyor. İşsiz gençlerimiz de soluğu muhtarlıklarda alıyorlar. Bize geldiği gibi muhtarlıklar da CV'lerle dolmuş vaziyette. Vatandaşlarımızı bu icra dosyalarından kurtaracağız."

(ANKA - ABDULLAH ÇELEBİ)